Teknoloji

Google Asus tarafından üretilen yeni OnHub ağ yönlendiricisini tanıttı

google-onhub-asus-291015

Google, Asus ile işbirliği içinde hazırladığı ikinci OnHub ağ yönlendiricisini gözler önüne çıkardı. Şirket, ilk OnHub yönlendiricisini de oldukça kısa bir süre önce, geçtiğimiz ağustos ayında tanıtmıştı.Yeni OnHub da selefinin tasarım dilini koruyor, aynı zamanda birkaç dikkat çekici özelliği de beraberinde getiriyor. Söz konusu yeni özelliklerden en ilginci ise üstünde yapılan el sallama hareketiyle OnHub’ın belli bir cihaza Wi-Fi için öncelik sağlayabilmesi.

Örneğin Chromecast aracılığıyla film izleyenler daha yüksek kaliteli ve kesintisiz keyif için yönlendirmede önceliği bu cihaza verebiliyor. Yeni OnHub, Wi-Fi sinyalini göndermek için en iyi anteni bulma yeteneğine de sahip, ancak bu özellik TP-Link tarafından üretilen orijinal OnHub’a da eklenecek. Ön siparişe çıkan yeni OnHub’ın ABD satış fiyatı ise 219.99 dolar olarak belirlendi.

Asus tarafından üretilen yeni OnHub, tıpkı orijinal model gibi, açıkta tutulmaya uygun biçimde tasarlanmış. Ağ yönlendiricilerinin evlerin genel dekorasyonlarına uymayan tasarımları yüzünden genellikle kuytu köşelere veya kapalı bölümlere saklanmaları, Wi-Fi sinyalinin dağıtımında problemler yaşanmasına neden oluyor. Google da bu sorunu çözebilmek için çareyi alışılagelmiş ağ yönlendiricilerinden farklı bir tasarımı uygulamakta bulmuş. Yeni OnHub’ı da kötü gözüken bir kablo kutusuna bağlamak gerekse de, bu durum cihazı gözle görülür bir yere koymak için engel teşkil etmeyecektir.

Yeni Google OnHub’ın kontrolü, Google On akıllı telefon uygulaması üzerinden gerçekleştiriliyor. Böylelikle ağ yönlendiricisinin kurulumu ve yönetiminde önemli kolaylık sağlanıyor. Hareket algılayıcı sensörleri barındırması da Google OnHub’ın sıra dışı özelliklerinden biri olarak dikkat çekmesini ve dolaplara kapatılmaktan kurtulmasını sağlıyor.

İLGİLİ HABERLER