İncelemelerManşetler

Keenetic City İncelemesi

keenetic city inceleme

SATIN AL: Keenetic City uygun fiyat ve ödeme koşullarıyla Hepsiburada’da.

Hemen satın alın!

Evlerinde veya iş yerlerinde yüksek ağ performansı arayan, ancak bütçesini de çok zorlamak istemeyenler için Keenetic City, zengin ürün yelpazesi içinde dikkate değer bir seçenek olarak öne çıkıyor.

Keenetic City’de 580 MHz işlemci, 64 MB DDR2 RAM, 16 MB flaş bellek gibi başlıca donanım bileşenleri mevcut. 2.4 GHz ve 5 GHz frekans bantlarında çalışan bu ürün 802.11ac protokolünü de destekliyor. 2.4 GHz bandında saniyede 300 megabite, 5 GHz bandında ise saniyede 433 megabite kadar Wi-Fi bağlantı hızlarını destekliyor.

Keenetic City, temel olarak bir ağ yönlendirici cihazı. Eğer operatörünüzün verdiği modemin performansı sizi memnun etmiyorsa, Keenetic City ile ağınızın hızını ve verimliliğini artırabilirsiniz. Sahip olduğu üç adet 5 dBi PCB anten, döndürülebilir yapısı sayesinde sinyal yönünü ayarlamaya imkan veriyor. Aynı zamanda Keenetic City’yi farklı şekillerde konumlandırmaya da olanak sağlıyor. Keenetic City de daha önce deneyimlediğimiz Keenetic ağ ürünleriyle tutarlı bir tasarımla karşımıza çıkıyor.

Keenetic City’nin ön tarafında güç, fonksiyon, geniş ağ, kablosuz ağ durumlarını gösteren LED lambalar ve çok işlevli Wi-Fi düğmesi mevcut. Arkada dört adet 100 megabit/saniye Ethernet portu bulunuyor. Bunlardan biri mavi renkle işaretlenmiş ve modeminizden gelen ağ kablosunu bu girişe takmanız gerekiyor. Kablolu ağ ürünlerinin bağlantısı için diğer portları kullanabilirsiniz.

Keenetic City’nin kutu tasarımı da daha önce deneyimlediğimiz Keenetic ürünlerininkiyle aynı. Arka tarafta ürünün özellikleri hakkında doyurucu nitelikte bilgiler veriliyor. Özellikleri ve kutu içeriği de burada sergileniyor. Kutunun içinden Keenetic City ağ cihazının yanı sıra güç adaptörü, bir adet Ethernet kablosu ve hızlı başlangıç kılavuzu çıkıyor.

Keenetic City’nin kurulum işlemi de diğer Keenetic ürünlerininkine benzer şekilde ve oldukça zahmetsiz. Başlangıç için Keenetic’in iOS veya Android uygulamasını kullanabilirsiniz. Biz kurulum sırasında Keenetic City’yi ofisimizde bulunan fiber modeme bağladık ve ayrı bir ağ oluşturduk. Öncelikle Keenetic uygulaması üzerinden City’nin ilk kurulumunu gerçekleştirdik. Varsayılan olarak Router modunu seçtik. Eğer Keenetic City’yi farklı şekilde kullanmak isterseniz, ilk kurulumda çalışma modunu değiştirebilirsiniz. Keenetic City’yi bir erişim noktası olarak konumlandırabilir, mevcut Wi-Fi ağının menzilini genişletecek bir cihaz olarak ayarlayabilir veya kablosuz ağ erişimi olmayan bir cihazı kablosuz ağ erişimi kazanacak hâle getirebilirsiniz. Bu çalışma modu seçimini daha sonra da istediğiniz zaman gerçekleştirebilirsiniz. Ancak bu durumda ağ cihazının tüm ayarları sıfırlanacaktır.

İlk kurulum esnasında Keenetic City’yi bir router cihazı olarak kurma işlemine başladık. Bu işlem ilk etapta sonuca ulaşmayacaktır, çünkü ağda doğal olarak bir IP çakışması meydana gelecektir. Ancak Keenetic City’nin kablosuz ağ özelliği çalıştığı için artık bir dizüstü bilgisayardan City’nin web arayüzüne bağlanıp diğer ayarları yapmak mümkün. Öncelikle Ev Ağı bölümüne girip buradan IP ayarları altında Keenetic City için farklı bir IP dilimi tanımlamak gerekiyor. Bunu yaptıktan bir süre sonra Keenetic City ağ bağlantısını sağlayacak ve kendisine bağlı cihazlara internet erişimi sunacaktır. Eğer bir sorun yaşarsanız, İnternet bölümü altında bulunan Kablolu bölümünden Keenetic City için elle IP ataması yapmayı deneyebilirsiniz.

Keenetic City’nin sade, anlaşılır ve kolay kullanımlı bir web arayüzü bulunuyor. Ana sayfada ağın genel bilgileri, trafik durumu, kablosuz ağ ve misafir ağı durumu gibi bilgiler yer alıyor. Sistem hakkındaki bilgileri de burada görmek mümkün. City’ye bağlı olan cihazları soldaki menüde bulunan Cihaz Listesi altından görebilirsiniz. Bunları cihaza kaydederek istediğiniz zaman Ağ Trafiği Görüntüleme bölümünden bunların internet tüketimini takip edebilirsiniz. Arzu ettiğiniz takdirde de bu cihazların erişimlerine kısıtlamalar tanımlayabilir, sadece belirli zaman aralıklarında internete bağlanmalarını sağlayabilirsiniz. Özellikle ebeveynler için epey kullanışlı bir özellik olacaktır.

İnternet güvenliği konusunda da Keenetic City güçlü özellikler sunuyor. DNS hizmeti ekleme, güvenlik duvarı oluşturma , reklam engelleme gibi özellikler mevcut. Port yönlendirme ve benzeri özel düzenlemeleri de kolaylıkla yapabilirsiniz. Domain Adı bölümünden bir adres belirleyebilir ve daha sonra istediğiniz yerden, istediğiniz zamanda Keenetic City’ye uzaktan erişim sağlayabilirsiniz. Evde olmadığınız zamanlarda, evde bulunan sevdikleriniz bir sıkıntı yaşarsa, bu şekilde uzaktan müdahale edebilirsiniz.

Keenetic City de kolay yönetimiyle dikkat çekiyor. Ayarlar bölümü oldukça detaylı bir şekilde tüm ayarları kolaylıkla yapmayı sağlıyor. Güncelleme işlemleri de internet üzerinden, zahmetsiz biçimde gerçekleştiriliyor. Ön tarafta bulunan Wi-Fi butonunun işlevlerini ayarlar bölümünden ayarlayabilirsiniz. Arkadaki ağ portlarının çalışma düzenini de ayarlama imkanına sahipsiniz. Sistem bileşenleri ekleyerek Keenetic City’nin işlevlerini daha da zenginleştirmeniz de imkan dahilinde bulunuyor.

Kablosuz Servis Sağlayıcı özelliği de Keenetic City’nin kullanışlı özelliklerinden bir tanesi. Kablolu internet bağlantısının olmadığı durumlarda akıllı telefonunuzun kişisel erişim noktası özelliğini açabilir, Keenetic City’yi de telefonunuza bağlayarak diğer tüm cihazlara hızlı şekilde internet erişimi sağlayabilirsiniz. Bu, özellikle işletmeler için acil durumlarda dikkate değer faydalar sunabilir. Öte yandan Misafir Ağı özelliği de, evlerde veya iş yerlerinde, ağ şifresini gelen misafirlerle paylaşmak istemeyenlerin işine yarayacaktır. Keenetic City de Wi-Fi Sistemi özelliğini destekliyor. Sisteminize başka cihazlar ekleyebilir, böylelikle tek bir yerden yönetilen, menzili ise daha geniş bir kablosuz ağa sahip olabilirsiniz.

Keenetic City tek başına 130-140 metrekare büyüklüğe sahip bir ev veya ofis için yeterli Wi-Fi iletişimini sunacaktır. Mekanın uç noktalarındaki performansı daha da iyileştirmek ya da daha büyük alanları kapsamak için Keenetic City’nin sunduğu Wi-Fi Sisteminin esnekliğinden yararlanabilirsiniz.

Keenetic City, gelişmiş özellikleri çok fazla aramayan, ancak çift bant Wi-Fi desteği ve iyi bir kablosuz ağ performansını öncelikler listesinin başına koyan kullanıcılar için uygun bir seçenek olacaktır. Kolay kurulumu, farklı çalışma modlarıyla sunduğu esneklik de bu ürünün artıları arasında yer alıyor.

SATIN AL: Keenetic City uygun fiyat ve ödeme koşullarıyla Hepsiburada’da.

Hemen satın alın!

İLGİLİ HABERLER