Teknoloji

Google Olimpiyat Oyunları için özel araçlar ve özellikler sunuyor

google olimpiyat oyunları

google olimpiyat oyunlarıGoogle bu hafta içinde Brezilya’nın Rio de Janeiro şehrinde başlayacak olan 2016 Yaz Olimpiyat Oyunları’nı takip etmekte yardımcı olacak çeşitli araçları ve özellikleri duyurdu.

Kullanıcılar arama yaptıklarında Olimpiyatlar ile ilgili bilgiler çok daha rahat şekilde bulabilecekler. Etkinlik takvimleri, atletler, madalya sayıları bu bilgiler arasında yer alıyor. Ayrıca kullanıcılar Google’ın iOS ve Android uygulamaları üzerinden otomatik uyarılara kayıt yaptırabilecekler.

Ayrıca 60’tan fazla ülkedeki seçilmiş yayıncılar tarafından sunulan etkinlik görüntülerini YouTube üzerinden takip etmek de mümkün olacak. Üstelik oyunları takip etmesi ve abonelerine ulaştırması için seçilen 15 YouTube Yapımcısı da Olimpiyat oyunları süresince mobil canlı yayınlar gerçekleştirecekler.

Google Olimpiyat Oyunları araçları içinde, Google Street View da Rio’dan çeşitli mekanları ve gezilecek yerleri ön plana çıkarıyor. Turistik noktalar ve Olimpiyat salonları da bunlar arasında bulunuyor.

Google, önemli etkinliklerle ilgili olarak çıkardığı özellik ve servislerle biliniyor. Şirketin Türkiye’ye de özel çeşitli araçları bulunuyor. Üniversite tercih döneminde öğrencilere yardımcı olan araç buna örnek gösterilebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER