Manşetler

Google Now nihayet Türkiye’de kullanıma sunuldu

google now
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google nowGoogle Now veya Google’ın Türkçeleştirdiği hâliyle Asistan uzun süredir yurt dışındaki Android cihazlarında kullanılan, Apple’ın iPhone ve iPad’de yer verdiği sanal asistan Siri’ye benzeyen bir özellik. Google sanal asistanı sayesinde Android cihazına sesli olarak soru sormak veya komut vermek, bunun karşılığında da çeşitli cevaplar almak veya belirli işlerin otomatik olarak gerçekleştirilmesini sağlamak mümkün oluyor.

Google Asistan uzun zamandır Türkiye’de resmi olarak kullanılmıyordu. Ancak bazı deneyimli Android kullanıcıları farklı ülke ve dil ayarlarıyla Google Asistan kartlarını etkinleştirmeyi beceriyordu. Neyse ki, artık bu tür hilelere gerek kalmadı. Birkaç hafta önce Google Now’ın Türkiye’ye geldiği yönünde haberler çıkmış, ancak bu haberler Google tarafından yalanlanmıştı. Ancak Google bu sefer nihayet Türkiye konumlu tüm hesaplar için Google Asistan kartları özelliğini gerçekten de kullanıma sundu.

Android cihazınızın ana ekran tuşuna veya ikonuna basılı tutarak Google uygulamasını etkinleştirebilir, daha sonra sorunuzu veya komutunuzu sesli olarak söyleyerek Google asistanından cevaplar almaya başlayabilirsiniz. Bulunduğunuz yerin hava durumu, en yakın mekanlar ve bunun gibi işlerde Google Asistan iyi cevaplar veriyor. Ancak daha gelişmiş sorularda yetersiz kalıyor ve sizi Google arama sonuçlarına yönlendiriyor.

Google Now Türkiye’de daha fazla kişi tarafından kullanıldıkça yetenekleri de daha da artacaktır. Google’ın bu servisini Android cihazların yanı sıra iPhone ve iPad’lerde Google uygulaması üzerinden de kullanmak mümkün oluyor.

İLGİLİ HABERLER