Manşetler

Google Now (Google Asistan) Türkiye’ye henüz gelmedi

google now

Son günlerde Google’ın sanal asistan servisi Google Now’ın, ya da Türkçe’de adlandırıldığı şekilde Google Asistan’ın Türkiye’de faaliyete geçtiğine yönelik bazı haberler dolaşmaya başladı. Ne var ki, bunu farklı Android telefonlarda kontrol ettiğimizde böyle bir şeyin olmadığını görüyoruz. Google da bu haberlerin artması üzerine en sonunda resmi açıklama yapmak zorunda kaldı.

Google’ın açıklamasında medyada son günlerde Google Asistan’ın Türkiye’de hizmete girdiği yönünde bazı haberler yer aldığı, muhtemel bir yanlış anlamanın önüne geçmek amacıyla bilgilendirme yapmanı şart olduğu belirtiliyor. Google Asistan hizmetinin şu an için Türkiye’de sunulmamakta olduğunu belirten Google, bu konudaki iyi gelişmelerle ilgili haberleri en kısa sürede Türkiye’deki kullanıcılarla paylaşmak dileğinin de altını çizdi.

Google Türkiye’den gelen medya bilgilendirme notu aşağıdaki gibidir:

Medyada son günlerde “Google Now”ın (Google Asistan) Türkiye’de hizmete girdiği yönünde bazı haberler yer almaktadır. Muhtemel yanlış anlamaların önüne geçmek amacıyla sizi kısaca bilgilendirmek istedik.

Google Now (Google Asistan) hizmeti şu an için Türkiye’de sunulmamaktadır. Bu konudaki iyi gelişmelerle ilgili haberleri haberleri en kısa sürede sizlerle paylaşabilmeyi diliyoruz.

Google hakkındaki haber çalışmalarında ihtiyaç duyacağınız her türlü bilgi için bizle temasa geçebilirsiniz.

Google Now (Asistan) nedir?

Google’ın Android telefonlarında bulunan, bunun yanı sıra iPhone ve iPad’de de Google Asistan uygulaması üzerinden kullanılabilen sanal asistan servisi olan Google Now, kullanıcılara ihtiyaç duyabilecekleri hava durumu, trafik, uçuş bilgileri, maç sonuçları, yakınlardaki ilgi çekici mekanlar, restoran rezervasyonları ve bunun gibi bilgileri, kartlar hâlinde, sürekli hazır şekilde sunar. Aynı zamanda Google Asistan Siri gibi sesli yanıt ile işleyen bir sanal asistana da sahiptir.

Google Asistan uzun zamandır mevcut ve Android 4.1 Jelly Bean ve üstü sürümlere sahip cihazlarda çalışabiliyor. Her ne kadar Google Now’ın Google Asistan altında varlığı ve Türkçe web sitesi bulunsa da, bu servis henüz Türkiye’de resmi olarak kullanıma sunulmuş değil. Bu nedenle Türkiye’deki Android kullanıcıları Google Now on Tap, sesle yanıt ve bunun gibi gelişmiş Google Asistan özelliklerinden Türkçe olarak yararlanamıyor. Ancak son zamanlarda birçok servisini Türkiye’deki kullanıcılara açan Google’ın bu servisi de kısa süre içinde Türkiye’ye getirmesi bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER