Teknoloji

Google yurt dışında Nexus 6 satışını bırakıyor

Google Nexus 6

Google, 2014’te piyasaya sürdüğü akıllı telefonu Nexus 6’ya sessiz sedasız veda etti. Şirket, cihazın Play Store üzerinden satışını sonlandırdı. Türkiye’de resmi yollarla satışa sunulmayan 6 inç’lik cihazı, geçtiğimiz eylül ayının sonunda tanıtılan Nexus 5X ve doğrudan halefi olarak nitelenebilecek 6P takip etmişti.

Halen cihazı almak isteyenler ise Amazon gibi siteler üzerinden bu isteklerini gerçekleştirebiliyor. Google ise henüz akıllı telefonun satışını tamamen sonlandırıp sonlandırmadığı konusunda bir açıklama yapmış değil.

Nexus 6, Google’ın stok Android telefon programı için ilginç bir dönemde piyasaya çıktı. Motorola tarafından üretilen cihaz, Google’ın bugüne kadar hazırladığı en büyük akıllı telefon olma niteliğini taşıyor. Fazlasıyla popüler olan Nexus 5’in ardından 5 inç ekranlı bir cihaz hazırlamayı tercih etmeyen şirket, Nexus 6 “phablet” kategorisine daha sıcak bakan bir kullanıcı grubunu hedef kitlesi olarak seçmişti.

Nexus 6 Project Fi’yi destekleyen ilk cihazdı

Akıllı telefon, eylül ayına kadar Google’ın Project Fi isimli deneysel mobil internet servisini destekleyen tek cihaz olma niteliğindeydi. Artık Fi Nexus 5X ve 6P ile de çalışabildiği için 6’ya yönelik ihtiyaç ortadan kalkmış oldu. Google’ın Nexus serisi akıllı telefonları içinde ayrı bir yeri olan Motorola üretimi cihazın raf ömrünü tahmin edilenden biraz erken tamamlamış olmasını ise şaşırtıcı bir gelişme olarak nitelemek mümkün.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER