Teknoloji

Apple internet TV servisini askıya almış olabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple-tv-4-unboxing-051215-2

CBS Başkanı Les Moonves, Apple’ın canlı televizyon servisi çalışmaları konusunda bekleme düğmesine basmış olabileceğini dile getirdi. Business Insider’ın Ignition konferansında konuşan Moonves, Cupertino merkezli şirketin bir internet TV servisi kurmayı istediğini, ancak daha sonrasında geri adım attığını dile getirdi. iPhone üreticisi, çevrim içi televizyon servisini önümüzdeki yıl faaliyete geçirmeyi planlasa da, içerik görüşmelerinde fiyat konusunda bir uzlaşmaya varılamamış olması nedeniyle sürecin sekteye uğraması muhtemel gözüküyor. Moonves’in sözleri, projenin Apple için bir öncelik olmaktan çıkmış olabileceğini gösteriyor.

Cupertino merkezli şirketin canlı TV girişimi, Dish Networks’ün Sling TV’sine benzer şekilde internet tabanlı bir abonelik sistemi üzerinden işleyecek. Söz konusu servisin geçtiğimiz eylül ayında yeni Apple TV ile tanıtılacağı iddia edilmiş, ancak sonrasında şirketin çevrim içi televizyon servisinden vazgeçtiği belirtilmişti. Servisin tanıtılması için daha önce de geçtiğimiz haziran ayı işaret edilmiş olsa da, daha sonrasında bu plan da değişikliğe uğramıştı.

Apple, yeni nesil set üstü kutusunu defalarca “televizyonun geleceği” olarak nitelemişti. Bu gelecek tasavvurunun gerçekleşmesinde önemli bir yeri olan televizyon içeriklerinin sunumu konusunda ise gerekli anlaşmaların yapılamaması ise şirketin planlarının aksamasına neden oluyor.

Teknoloji devi, müzik endüstrisiyle benzer anlaşmaları 10 yılı aşkın bir süre öncesinde yapmayı başarmıştı. Moonves, bu tarz servislerin eninde sonunda doğacağını, çünkü artık insanların izlemedikleri kanallara para ödemeyi istemediklerini belirtti.

İLGİLİ HABERLER