Teknoloji

HTC Vive VR aygıtının çıkışı nisan ayına kalıyor

HTC Vive VR

Geçtiğimiz şubat ayında tanıtılan HTC Vive VR aygıtının sevkiyatının 2015 sona ermeden başlayacağı belirtilmişti. Ancak bu sözü yerine getiremeyen Tayvanlı üretici, cihazın çıkışını önümüzdeki yılın nisan ayına erteledi. Şirketin resmi blogundan spekülasyonları ve yanlış bilgileri temizleme amacıyla yapılan açıklamada, gecikme iddiaları doğrulandı. 2016’nın başlamasıyla birlikte geliştiricilere ekstra 7 bin HTC Vive VR gönderileceği belirtilirken, cihazın 2016’nın nisan ayıyla birlikte resmen satışa sunulacağı ifade edildi.

Üst sınıf bir sanal gerçeklik başlığı olan Vive, SteamVR programı çerçevesinde Valve ile birlikte geliştirilmişti. HTC, daha önce de cihazın çıkış tarihinde revizyona gitmişti. Şirketten ağustos ayında yapılan açıklamada, HTC Vive VR’ın kısıtlı sayıdaki son kullanıcı versiyonunun 2015 sona ermeden satışa sunulacağı belirtilmiş, daha kapsamlı çıkış içinse 2016’nın başları işaret edilmişti.

Bir diğer sanal gerçeklik başlığı Oculus Rift için de aynı çıkış takvimi öngörülmüştü. Şirket, yıl içinde oyun yapımcılarına ulaştırılan ikinci geliştirme kitinin CES 2016’da görücüye çıkaracağını duyurdu. Bu versiyonun son kullanıcılar için hazırlanan sürüme ne kadar yakın olacağı ise henüz bilinmiyor.

HTC ve Valve’ı en iyi deneyime ulaşmaktan alıkoyan şeyin ne olduğu ise bilinmiyor. Problemin donanımsal olma ihtimaline ek olarak, çıkış için yeterli sayıda oyun ve eğlence içeriğinin bulunmama ihtimali de, ertelemenin potansiyel nedenleri arasında sayılıyor. HTC Vive VR deneyimi, önümüzdeki dönemde Sundance Film Festivali, SXSW, Oyun Geliştiricileri Konferansı ve Mobil Dünya Kongresi gibi etkinliklerde yaşanabilecek.

İLGİLİ HABERLER