Teknoloji

Google ücretli haber içeriklerine ücretsiz erişim imkanı sağlayacak

google

Haber yayıncılarıyla ortaklıklar için 1 milyar dolarlık yatırım planını uygulamaya koyan Google, News Showcase programı kapsamında bazı ücretli haber içeriklerini ücretsiz olarak sunacak. Google’ın ekim ayında duyurduğu News Showcase’te yayıncılar tarafından hazırlanan hikaye panelleri kullanıcılara gösteriliyor.

Google’dan yapılan açıklamaya göre; News Showcase, bazı yayıncılarla yapılan anlaşmalar doğrultusunda ücretli içeriklere ücretsiz erişim imkanı sağlayacak. Bu içeriklerin bedeli Google tarafından yayıncılara ödenecek. Söz konusu içeriklere erişim için yayıncıların internet sitelerine kayıt olmak gerekecek.

Bu imkandan ilk etapta belli sayıda ülkede faydalanılabilecek. News Showcase ekim ayında Almanya ve Brezilya’da kullanıma sunulmuştu. Daha sonrasında Arjantin, Avustralya, Birleşik Krallık, Fransa ve Kanada’dan yayıncılar da programa katılmıştı. Google’dan yapılan açıklamaya göre, farklı ülkelerden yayıncılarla program için görüşmeler devam ediyor.

Google aynı zamanda yeni bir hikaye panelinin duyurusunu yaptı. Bu yeni panel sayesinde yayıncılar günün önemli haberlerini seçip ön plana çıkarabiliyor. Bu seçkiler, Google Haberler platformunun “Sizin İçin” sekmesinde ve Gazetelik bölümündeki yeni bir özel alanda gösterilecek.

google news showcase

Google News Showcase ilk olarak Android’de kullanıcıların karşısına çıkmıştı. Artık Google Haberler’in iOS uygulaması üzerinden de Showcase’e erişilebilecek. Web ve Google Discover’da da yakında Showcase’i görmek mümkün olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER