Teknoloji

Google Nest: Google akıllı ev pazarında isim değişikliğine gidiyor

google nest

Google sonunda Nest‘i tamamen kendi bünyesi altına alıyor. Nest şimdiye kadar faaliyetlerini Alphabet‘in bünyesinde ayrı bir şirket, ancak aynı zamanda Google’ın bir parçası olarak devam ediyordu. İnternet devi, I/O 2019 etkinliğinde akıllı ev markasının yola Google Nest ismiyle devam edeceğini açıkladı.

Nest, bundan böyle Google’ın tüm ev ürünleri için şemsiye marka işlevi görecek. Geçtiğimiz yıl piyasaya çıkan Home Hub’ın adı Google Nest Hub olarak değiştirilirken, şirket I/O 2019 sahnesinde yeni bir ürünü de duyurdu. Nest Hub Max, Google’ın akıllı ev portföyünün en taze üyesi olarak gruba katıldı.

Google’ın akıllı ev ürünlerinin büyük bir kısmı da yeni marka stratejisi doğrultusunda yola devam edecek. Söz konusu ürünler arasında Google Home ve Google Home Mini, Google Wifi, Chromecast gibi ürünler yer alıyor. Nest’in mevcut akıllı ev ürünlerinin de isimleri değiştirilecek. Ancak Chromecast gibi ürünlerin önüne Nest isminin eklenip eklenmeyeceği henüz belirsizliğini koruyor.

Google Nest markasının en önemli hedefi olarak “yardımsever ev” teması öne çıkıyor. Şirket yeni stratejisinde kullanım kolaylığı, kişisel veri, cihazlar arası bağlantı ve gizlilik gibi konuların da önemli olduğunu vurguluyor. Bu konuların spesifik önemi konusunda ise şirket şimdilik bilgi vermedi.

İLGİLİ HABERLER