Teknoloji

Google Mesajlar uygulamasında RCS iletileri artık tamamen şifreli

Google Mesajlar uygulamasında RCS mesajlar şimdi daha güvenli!
google mesajlar rcs

Google’ın popüler Mesajlar uygulaması için önemli bir güncelleme geldi. RCS (Zengin İletişim Hizmetleri) mesajları, artık varsayılan olarak tamamen uçtan uca şifrelenecek. Bu güncelleme, kullanıcıların kişisel verilerinin gizliliğini artırırken, aynı zamanda Google’ın RCS üzerindeki süregelen çalışmalarında büyük bir kilometre taşı niteliği taşıyor.

Uçtan uca şifreleme dönemi

Google, bu yeniliğin yanı sıra Mesajlar’da grup sohbetlerinin de şimdi uçtan uca şifrelendiğini duyurdu. Şirket, bu özelliği geçen yıl hayata geçirmeyi vaat etmişti ve sonunda bu özelliği bir araya getiriyor.

Google, RCS’yi uzun zamandır, özellikle Apple’ın iMessage’ı ve mavi baloncuklarıyla rekabet etmek amacıyla destekliyor. iMessage’ın tüm sohbetler için uçtan uca şifrelemesi uzun süre Google Mesajlar üzerinde büyük bir fark yarattı, bu yüzden Google Mesajlar’ın bu konuda eşitlik sağlaması memnuniyet verici.

RCS, standart SMS’e göre mesajlaşmada büyük gelişmeler sunuyor. Yazma göstergeleri, okundu bilgileri ve yüksek çözünürlüklü fotoğraflar ve videolar paylaşma gibi özellikler sunuyor. Ancak Google’ın tüm çabalarına rağmen, Apple henüz RCS’yi benimsemedi. Eğer benimserse, Android cihazlar ve iPhone’lar arasındaki metin iletileri muhtemelen çok daha iyi olurdu. Bunun yerine, Apple’ın asıl amacı, kullanıcıları iPhone satın almaya teşvik etmek gibi görünüyor.

Türkiye’de ise mobil operatörler, Google’ın Mesajlar uygulaması içinde RCS desteğini kullanıcılara sunuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER