Teknoloji

Google Mesajlar içinde sohbet görünümünü büyütmek için yeni bir yöntem

google mesajlar

Google Mesajlar’ın çok küçük bir yazı tipi kullandığını hissediyorsanız, bundan böyle konuşmalarınızı büyütmek için kullanabileceğiniz yeni bir yöntem bulunuyor.

Google Mesajlar uygulamasına gelen iki parmakla büyütme hareketi 8.3.026 güncellemesiyle birlikte sunuluyor. Ancak bazı Reddit kullanıcıları bu özelliğin 8.1.051 numaralı sürümde de bulunduğunu belirtiyor. Her ne olursa olsun, eğer kullandığınız Google Mesajlar uygulamasında henüz iki parmakla kıstırarak veya açarak metin büyüklüğünü değiştirme özelliği yoksa bu, yakında eklenecektir.

Görüşmeler içinde yakınlaştırma özelliği önemli bir değişiklik gibi görünmeyebilir, ancak daha önce Mesajlar’da metin boyutunu ayarlamanın herhangi bir yolu yoktu. Tabii ki, sistem düzeyinde metin boyutu seçeneği var, ancak burada yapacağınız bir değişiklik tüm Android cihazındaki metin görünümünü etkiler. Bu yeni seçenek kullanıcılara biraz daha fazla kontrol imkanı sağlıyor. Eğer varsayılan Android metin boyutunu seviyorsanız, ancak Mesajlar’daki metin büyüklüğünü çok küçük buluyorsanız, sadece Mesajlar içinde değişiklik yapabilirsiniz.

Mesajlar’da yakınlaştırma özelliğiyle ilgili küçük bir not verelim. Metin boyutunda değişiklik yapma yalnızca bir görüşmeyi görüntülerken çalışıyor. Devam eden sohbetler listenize bakıyorsanız, yakınlaştırmak için söz konusu hareket işe yaramayacaktır. Ne var ki bu çok önemli sayılmaz, çünkü bir konuşmada yakınlaştırma yaptığınız zaman, bu metin büyüklüğü değişikliği Mesajlar içindeki diğer tüm sohbetler ve mesajlaşmalar için uygulanır.,

Her neyse, sohbet içinde yakınlaştırma yapma imkanı hoş bir eklenti ve uzun süredir devam eden iyileştirmeler serisinin en sonuncusu niteliğini taşıyor. Yakın zamanda Google, görüşmeleri sabitleme özelliğini kullanıma sunmanın yanı sıra, nihayet uçtan uca şifrelemeyi RCS kullanıcıları için yaygın olarak kullanılabilir hâle getirmeye başlamıştı.

İLGİLİ HABERLER