Teknoloji

Google Meet’in mobil deneyimini iyileştirecek yeni modu dağıtımda

google meet ios

Google Meet için “On the Go” (Hareket Hâlinde) adını taşıyan yeni bir mobil mod üstünde çalışıldığına dair haberler daha önce gündeme gelmişti. Bu mod sonunda kullanıcılarla buluşuyor. Meet, “On the Go” ile mobil cihazlarda kullanıcılara daha optimize bir deneyim vadediyor.

Meet’in mobil uygulaması kullanıcıların yürüdüğünü, otomobilde ya da toplu taşıma araçlarından birinde olduğunu anlayacak ve kullanıcılara “On the Go” modunu aktif hâle getirmelerini öneriyor. Kullanıcı herhangi bir aksiyon almazsa, kısa bir geri sayımın ardından mod otomatik olarak aktif hâle getiriliyor.

Bu mod aktif hâle getirildiğinde ekranda büyük ve basması kolay butonlar ortaya çıkıyor. Söz konusu butonlar ile ses açmak ya da kapatmak, ses cihazı veya kaynağı seçmek ve görüşmeyi sonlandırmak mümkün oluyor. Bunların üstünde ise kaç katılımcının olduğu ve aktif konuşmacı gibi görüşme detayları gösteriliyor.

google meet

On the Go modunda bant genişliğinden tasarruf etmek için video devredışı bırakılırken, aktif hâle getirmek için de bir seçenek sunulmuyor. Ancak sunumları tam ekranda göstermek ve izlemek mümkün oluyor. Mola odaları da bu mod tarafından destekleniyor.

Yeni Google Meet modunun ilk durağı Android cihazlar

Kullanıcılar ekranın en üst kısmından On the Go modunu kapatabiliyor. Buna ek olarak, Meet’in ayarlar menüsü üzerinden de On the Go’nun aktivasyonuna yönelik öneriler devredışı bırakılabiliyor. On the Go, görüşmeler sırasında “Daha fazla” menüsü üzerinden manuel olarak açılabiliyor.

Bu yeni Google Meet özelliği hem bireysel kullanıcılara hem de Workspace kullanıcılarına ulaşıyor. İlk olarak Android uygulamasında yeni modun desteklendiğini belirtmekte fayda var.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER