Teknoloji

Google Meet’e dikkat dağınıklığını azaltacak yeni özellik geliyor

google meet

Google Meet Android uygulamasının en güncel APK’sı üzerinde yapılan inceleme, yeni bir özelliğin sinyalini veriyor. Görünen o ki, Google hareket hâlindeki kişiler için Meet görüşmelerinin daha güvenli olmasını istiyor. Zira bu özellik “On-the-Go” (Hareket Hâlinde) adını taşıyor.

Söz konusu özelliğin işleyişi oldukça basit. Meet, konferans görüşmesi sırasında kullanıcının hareket hâlinde olduğunu anladığında “On-the-Go” özelliğini aktive edip etmemeyi soruyor. Bu özellik çalıştırıldığında kullanıcıların kamerası kapatılıyor ve sesleri kısılıyor. Diğer toplantı katılımcıları içinse bir değişiklik söz konusu değil.

Buna ek olarak, “On-the-Go” aktive edildiğinde uygulamanın ikonları ve butonları büyüyor. Böylelikle kullanıcıların bunları görmesi ve bunlara dokunması daha kolay hâle geliyor.

google meet

Google Meet kullanıcıları için dikkat dağınıklığını azaltmayı hedefliyor

Google Meet için hazırlanan bu yeni özellik, hareket hâlindeki kullanıcılar için dikkat dağınıklığı unsurunu minimuma indirmeyi hedefliyor. Telefonun hareket sensörleri, kullanıcının yeniden sabit bir konumda olduğunu anladığında “On-the-Go” modunu otomatik olarak kapatıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER