Teknoloji

Google Meet’in gürültü engelleme özelliği kullanıcılarla buluşuyor

google meet gürültü engelleme
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google Meet için hazırlanan yeni gürültü engelleme özelliğinin duyurusu daha önce yapılmıştı. Google tarafından “Denoiser” olarak adlandırılan bu özelliğin dağıtım süreci de sonunda başladı.

Google Meet’in en önemli rakiplerinden biri olan Zoom, bu özelliği eklentiler aracılığıyla bir süredir sunuyor. Microsoft da bir süre önce Microsoft Teams’e gürültü engelleme özelliğini ekleyeceğini duyurmuştu. Google’dan verilen bilgiye göre, önümüzdeki iki haftalık süre içinde G Suite Enterprise ve Eğitim paketlerinin kullanıcıları gürültü engelleme özelliğinden yararlanmaya başlayabilecek.

Gürültü engelleme özelliğini aktif hâle getirmek ise oldukça kolay. Bunun için sadece şu iki basit adımdan birinin atılması gerekiyor:

  1. Web’de görüşme ekranının altındaki üç nokta ikonuna tıklatmak ve Ses ayarlarına gitmek. Buradan gürültü engelleme özelliği kapatılabiliyor veya açılabiliyor.
  2. Mobil cihazlarda ise ekranın sağ üst köşesindeki üç nokta ikonuna dokunarak Ses ayarlarına ulaşılıyor ve burada da gürültü engelleme özelliği kapatılabiliyor ya da açılabiliyor.

Söz konusu özellik, daha önce gördüğümüz örneklere benzer biçimde işliyor. Sohbet sırasında insan sesi olmayan bir ses algılandığında yazılım devreye giriyor ve bu ses kırpılıyor. Bu özelliğin aktif olduğu durumda ana konuşmacının sesi de biraz kesik ve mesafeli duyulabilir.

Google Meet için hazırlanan gürültü engelleme özelliği, dağıtıldığı zaman otomatikman aktif hâle getiriliyor. Bu özelliği kapatmak da çok fazla zaman almıyor. Gürültü engellemenin ücretli kullanıcıların dışındaki gruba sunulup sunulmayacağı belirsizliğini koruyor.

İLGİLİ HABERLER