Teknoloji

Google Live Caption özelliğini Pixel 3 serisine de getirecek

google live caption

Hakkındaki pek çok detay uzun süre önce internete sızan Google Pixel 4 serisi, sonunda resmiyet kazandı. Pixel 4 sızıntılarında heyecan veren bazı özellikler de sonunda resmi olarak görücüye çıktı. Bu özelliklerden biri olan Live Caption, Google tarafından Pixel 3 serisi telefonlarda da kullanıcılara sunulacak.

Live Caption, Live Transcribe (Canlı Altyazı) Google’ın I/O 2019’da duyurduğu iki erişilebilir özelliğinden biriydi. Her iki uygulama da, duyma zorluğu çekenler için sesleri yazıya dönüştürüyor. Hem Live Caption hem de Live Transcribe, duyma zorluğu yaşamayanların gürültülü ortamlarda kulaklıklar olmadan da iletişim kurmasına yardımcı oluyor.

Live Caption, Live Transcribe’dan farklı olarak cihazda yüklü olan diğer video ve ses uygulamalarını da destekliyor. Bu uygulamalar arasında ilk sırada YouTube bulunuyor. YouTube’un altyazı oluşturma özelliğine benzeyen Live Caption, Android’deki tüm medya uygulamaları için genelleştirilmiş bir yapıya sahip.

Google Live Caption ile yapay zekâ hünerlerini de sergiliyor

Live Caption, Google’ın yapay zekâ konusundaki gelişimini gösterdiği bir araç olarak da tanımlanabilir. Bu kadar kompleks bir özelliğin tamamen cihaz üzerinde, internet bağlantısı olmadan ve gerçek zamanlı şekilde çalışması, Google’ın Pixel 4’ü anlatırken de dikkat çektiği noktalar arasında bulunuyor.

Android Police‘in haberine göre; Live Caption aralık ayı itibarıyla Pixel 3, Pixel 3 XL ve Pixel 3a’da da kullanıma sunulacak.

İLGİLİ HABERLER