Teknoloji

Google Life Sciences robotik ameliyatlar için ayrı bir şirket kurdu

rekabet kurumu google

google life sciences

Artık Alphabet’in bünyesinde bağımsız bir şirket olarak faaliyet gösteren Google Life Sciences, hafta içinde “Verily” ismini almıştı. Bağımsız bir şirket olan Verily, kendi içinden ayrı bir şirket çıkarma konusunda da vakit kaybetmedi. Verily, Johnson & Johnson ile işbirliğine giderek cerrahi çözümler sunan “Verb Surgical” isimli bir şirket kurdu.

Verb Surgical, doktorlara ameliyathanede yardımcı olacak robotlar ve cerrahi platformlar geliştirmek için çalışacak. Şirketin halihazırda yürütülen projelerine ilişkin bilinenler şimdilik bunlarla sınırlı. Johnson & Johnson Tıbbi Cihazlar Birimi Küresel Başkanı Gary Pruden, ekibin şimdiden robotik platformlarda önemli aşamalar kaydettiğini dile getirdi.

Google Life Sciences işbirliklerini yeni ismiyle sürdürüyor

Wired’a konuşan Verily CEO’su Andrew Conrad, Johnson & Johnson’ın iş ortaklığı yaptıkları ilk şirket olduğunu dile getirdi. Ecza, biyoteknoloji, tıbbi cihaz ve tanı şirketleriyle, hasta hakları gruplarıyla ve akademik çevreler, Verily’nin işbirliği yaptığı gruplar arasında bulunuyor. Verb Surgical’a fikri mülkiyet bakımından Verily ile birlikte Johnson & Johnson’ın tıbbi cihaz şirketi Ethicon da katkı sağlıyor.

Verb Surgical CEO’luğu görevine getirilen Scott Huennekens, insanların hayatında fark yaratma amacıyla hareket etmeye adanmış bir şirket olduklarını dile getirdi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER