Teknoloji

Google Life Sciences biriminin yeni ismi Verily oldu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google, faaliyetlerine çatı şirketi Alphabet adı altında devam eden Life Sciences biriminin yeni ismini, yayınladığı bir videoyla açıkladı. Bundan böyle faaliyetlerini bağımsız bir şekilde sürdürecek olan Life Sciences’ın ismi, “Verily” olarak değiştirildi.

İsim değişikliğinin duyurulduğu videoda, ekrana yansıyan bir çocuk görüntüsünün üstünde “İnsan olmanın bir kullanma kılavuzu yoktur.” sözleri duyuluyor. Birimin yeniden isimlendirilmesiyle birlikte, verily.com adresindeki internet sitesi faaliyete geçti.

Google Life Sciences birimi, daha öncesinde bandaj boyutundaki glikoz monitörleri gibi projelere imza atmıştı. Google X’in bir parçası olarak geliştirilen projeler, insan sağlığı araştırmaları için mükemmel bir baz olarak niteleniyor. Birimin Alphabet çatısı altında da söz konusu projeleri sürdürmesi öngörülüyor. İki yıl önce duyurulan akıllı kontakt lenslere birimin internet sayfasında yer alması, bu ihtimali kuvvetlendiriyor.

Yapılan açıklamada, Google X bünyesindeki yaşam bilimleri ekibinin bugüne kadar teknolojik miras ve farklı alanlardaki uzmanlıkları birleştirdiği, artık bağımsız bir şirket olan Verily ile teknolojinin sağlık alanındaki kullanımı konusunda daha odaklı bir yaklaşım izleneceği belirtildi.

Sağlık bilimleri yayını STAT’a konuşan CEO Andy Conrad, “Verily” kelimesinin anlamı konusunda bilgi verdi. Conrad, kelimenin “gerçekten” anlamına gelen arkaik bir sözcükten türediğini dile getirdi.

İLGİLİ HABERLER