Teknoloji

Google Life Sciences ayrı bir diyabet takip projesi üstünde daha çalışıyor

google-logo-010915

Artık Alphabet bünyesindeki şirketlerden biri olan Google’ın Life Sciences birimi, geçtiğimiz haftalarda Dexcom ile minyatür bir glukoz takip cihazı üstünde çalıştığını duyurmuştu. Google’ın sağlık odaklı girişimlerini yöneten Life Sciences, ilaç şirketi Sanofi ile de diyabet takibine yönelik yeni bir proje üstünde çalışıyor.

İki şirket arasındaki işbirliği, sadece ABD’de 30 milyon kişinin muzdarip olduğu şeker hastalığının tedavisi ve takibinde yeni yollar bulmayı amaçlıyor.

Google Life Sciences’ın başındaki isim olan Andrew Conrad, Sanofi’nin insülin konusundaki deneyiminin Google’ın doz tavsiyesinde bulunabilecek veya ilaç seviyesini hastanın kan değerlerine göre otomatik olarak belirleyebilecek bir bağlı cihaz geliştirmesine yardımcı olabileceğini ifade etti.

Conrad, Sanofi ile birlikte şeker hastalığının ortaya çıkışını daha iyi analiz edip önleyici yöntemler geliştirebileceklerini de sözlerine ekledi. Life Sciences’ın yeni yapılanma altında Sanofi ile gerçekleştirdiğine benzer işbirliklerinin sayısını artırması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER