Teknoloji

Lens şimdi Google’ın ana sayfasında, üstelik masaüstünde kullanışlı özellikler ile birlikte

google lens

Google bir süredir, Lens adlı görüntü tanıma teknolojisini Google Fotoğraflar ve Chrome da dahil olmak üzere, çeşitli ürünlerine entegre ediyor. Ancak şimdi bunu en temel hizmetine, yani arama motoruna entegre ediyor. 9to5Google‘ın haberine göre Google, ana sayfasında bulunan arama çubuğuna bir Lens simgesi ekledi. Google’da Arama ve Lens’ten sorumlu mühendislik başkan yardımcısı görevini yürüten Rajan Patel bunu büyük bir olay olarak nitelendiriyor. Dediği gibi, ne de olsa Google ana sayfası sık sık değişmiyor.

Google’ın renklerine sahip Lens düğmesine tıkladığınızda, bir resim yüklemeniz veya bir URL’yi yapıştırmanız istenir. Bunu yaptığınızda, Lens uygulamasını veya diğer entegrasyonlarından herhangi birini daha önce kullandıysanız, oldukça aşina olduğunuz bir sayfaya yönlendirileceksiniz.

Google Görseller, bir süredir benzer görünen resimleri aramanıza izin veriyor, ancak Lens bunun çok ötesine geçiyor. Ayrıca size resimde ne olduğu hakkında bilgi vermeye çalışıyor. Bir ürünün resmini tararsanız, alışveriş sonuçlarıyla karşılaşırsınız. Bir bitki veya hayvanın resmini yüklerseniz Google, çapraz referans için, kullanabileceğiniz birçok resimle size ne olduğunu anlatmak için elinden geleni yapacaktır.

Google Lens ile bir kitap veya dergi sayfası yükleyip çeviri yapabilirsiniz

Ayrıca birkaç yerleşik özellik daha var. Metin içeren bir resmi tararsanız, onu kopyalayabilir ve hatta çevirebilirsiniz. Bir QR kodunu tararsanız, bununla birlikte verilmek istenen bilgilere erişebilir veya web sitesine gidebilirsiniz. bilgi verecektir. Ayrıca Google, nereden geldiğini bulmak için tersten görsel arama yapmanız için bir bağlantı veriyor.

Bu özelliklerin hiçbiri, daha önce Google Lens’i Android ve iOS cihazlarında kullananlar için yeni sayılmaz. Hatta bunlardan bazıları macOS gibi masaüstü işletim sistemlerinde yerleşik olarak bulunuyor. Ancak bu özelliklere sahip olmayan sistemleri kullananlar için, Lens’in erişimi kolay bir sürümünün sunulması, görüntülerle çalışmayı çok daha pratik hâle getirebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER