Teknoloji

Google Lens’e iOS üzerinden erişim seçenekleri artıyor

google lens

Google Lens, geçtiğimiz mart ayında Android’de kullanıcılarla buluşmaya başlamış ve mayıs ayında düzenlenen I/O 2018 ile birlikte servis, gerçek zamanlı sonuçlar ve akıllı metin seçim özelliğiyle güncellenmişti. Görsel arama özelliği sonunda Google’ın iOS uygulamasında da kullanıcılarla buluşmaya başladı.

Lens, geçtiğimiz mart ayında Google Fotoğraflar uygulaması ile iOS ekosistemine giriş yapmıştı. Google’ın arama uygulamasında ise kullanıcılar önce fotoğraf çekip ardından bu fotoğrafın film rulosuna aktarılmasına gerek kalmadan görsel arama gerçekleştirebilecek. Uygulamada ekranın üst kısmında bulunan arama kutusunda artık sesle arama ikonunun yanında Lens ikonu da yer alacak.

Lens’e Google iOS uygulaması üzerinden ilk kez erişirken kullanıcılardan kameraya erişim izni vermeleri ve diğer hizmet koşullarını kabul etmeleri isteniyor. Ardından kullanıcılara özelliğin nasıl işlediğini anlatan kısa bir bir bilgilendirme yapılıyor.

Google Lens, Google’ın iOS uygulamasında da son derece sade bir arayüze sahip. Kullanıcılar vizördeki bir nesne veya metne dokunduklarında analiz süreci başlıyor. Önemli noktalar tanıtılan nesne veya metinde öne çıkarılırken, ilgili sonuçlar da ekranın alt kısmında gösteriliyor. Lens’in Google’ın arama uygulamasının iOS versiyonuna geliş sürecinin kademeli olarak tamamlanması planlanıyor.

İLGİLİ HABERLER