Teknoloji

Google Lens restoranda yemek seçmeye yardımcı olacak

google lens

Google Lens için hazırlanan güncelleme, uygulamanın kullanıcı arayüzüne yeni bir soluk getiriyor. Yeni tasarımla akıllı kamera asistanı içinde beş farklı kategori oluşturuluyor. Bu sayede kullanıcıların yaptıkları aramalarda daha kesin sonuçlara ulaşması amaçlanıyor. Şimdiden Google Pixel sahiplerinin karşısına çıkan yeni tasarım, Google uygulamasının 9.91 beta sürümünde de görülebiliyor.

Yeni tasarım otomatik, çeviri, metin, alışveriş ve yemek modları arasında ekran üstünde kaydırma hareketleriyle geçiş yapmayı sağlıyor. Otomatik modda Google Lens daha önce olduğu gibi çalışıyor. Kamera yine kendisine sunulan görüntüyü analiz ediyor. Çeviri ve metin modlarının işleyişinde de herhangi bir değişiklik yapılmıyor. Kamera karşısına gelen metni görüntüden ayırarak kopyalıyor veya belirlenen dile çeviriyor.

google lensYeni eklenen yemek modu ise Google Lens’e önemli bir yetenek daha kazandırıyor. Restoran menülerini tararken kullanılan bu özellik, kullanıcılara menüdeki yemeklerin resimlerini gösteriyor. Bunun özellikle resimsiz menüler için önemli bir kazanım olduğunu söylemek gerekiyor.

google lensBuna ek olarak, yemek moduyla birlikte Google Lens restoranların favori yemeklerini gösterme özelliğine de kavuşuyor. Bunun için Google Haritalar‘a o restoranla ilgili olarak bırakılan yorumlardan yararlanılıyor. Google Lens’in yeni tasarımının önümüzdeki günlerde daha fazla cihaza ulaşması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER