Teknoloji

Google Lens ile akıllı telefon kamerası üzerinden bilgi almak mümkün olacak

google lens
Görsel: The Verge

Google Assistant’ın akıllı özellikleri kameraya geliyor. Google I/O 2017 etkinliğinin açılışında sahne alan CEO Sundar Pichai, Assistant’ın çok yakında bir akıllı telefon kamerasının tutulduğu yöndeki nesneleri analiz edeceğini ve bununla ilgili içerikleri sağlayacağını söyledi.

Örneğin telefon kamerasını bir çiçeğe tuttunuz, Google size bu çiçeğin türünü söyleyecek. Eğer bir konser afişine tutarsanız, Assistant bilet satın almayı ya da YouTube’da şarkının video klibini izlemeye veya sanatçı için arama yapmayı önerecek. Bir restorana tuttuğunuzda ise onunla ilgili yorumları göreceksiniz.

Daha da ilginci, Google’ın etkinlik sırasında Wi-Fi için gösterdiği kolaylık oldu. Örneğin kameraya bir Wi-Fi şebekesinin giriş bilgilerini okutun, Android cihazı sizin yerinize şebekeye otomatik olarak katılacak.

Aslında Google’ın Çeviri uygulaması benzer bir teknolojiyi kullanarak kameranın görüş alanındaki metinlerin çevirisini otomatik olarak yapabiliyordu. Google Lens olarak duyurulan yeni özellik sayesinde Assistant’ın bünyesine yeni bir özellik katılmış oldu. Google Lens, Google Fotoğraflar uygulamasına da gelecek.

Samsung’un Bixby sanal asistanının da benzer işlevleri bulunuyordu. Ancak bu servis şu an için sadece kameranın tutulduğu açıdaki nesnelerin benzerlerini bulma veya desteklenen ülkelerde Amazon üzerinden alışveriş yapmayı sağlıyor.

İLGİLİ HABERLER