Teknoloji

Google Konum Geçmişi kapatılsa bile konum takibinin sürebildiğini doğruladı

google haritalar

google konum gecmisiGoogle Konum Geçmişi özelliği için hazırladığı destek sayfasında Google Haritalar, hava durumu güncellemeleri, tarayıcı aramaları gibi hizmetler üzerinden Konum Geçmişi kapatılsa bile kullanıcıların konumunu takip edebildiğini doğruladı. İngilizce destek sayfasında konuyla ilgili olarak yapılan güncelleme şu an için Türkçe destek sayfasında görülmüyor.

Konum Geçmişi özelliği için hazırlanan İngilizce destek sayfasında konum takibinin sürmesiyle ilgili olarak şu ifadeler yer alıyor: “Konum Geçmişi’nin kapatılması cihazınızdaki diğer konum servislerini etkilemez. Bazı konum verileri Arama ve Haritalar gibi servislerdeki etkinliğinizin bir parçası olarak saklanabilir.”

Google’ın Konum Geçmişi kapatılsa bile kullanıcıların konumlarını takip etmeyi sürdürdüğü hafta içinde ortaya çıkmıştı. Şirket Konum Geçmişi kapatıldıktan sonra konum takibinin kesildiğini belirtse de, Google’ın iddiasının aksine sadece kullanıcı hareketlerini Zaman Çizelgesi’ne eklemediği ve takibi başka araçlarla sürdürdüğü ifade edilmişti. Pratikte herhangi bir şeyi değiştirmeyen şirket, sadece yaptığı eylemi açık sayılabilecek biçimde ifade etmiş oldu.

Google Konum Geçmişi özelliğini devredışı bırakmak konum takibini tam olarak durdurmazken, kullanıcılar “Web ve Uygulama Aktivitesi” seçeneği üzerinden takipten tamamen kurtulabiliyor.

İLGİLİ HABERLER