Teknoloji

Google iOS uygulaması güncellendi, yeni bir görünüm ve yeni özellikler geldi – Video

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google, iOS cihazlarına özel arama uygulaması için yeni bir güncelleme yayınladı. Söz konusu güncelleme iPad’e özel arayüzde büyük değişikliklerle birlikte geldi. Google+’nın faaliyete geçirilmesinden sonra Google genelinde görülen tasarım değişikliğinden bu uygulama da en sonunda nasibini almış oluyor. Yeni bir görünümün ötesinde yeni güncellemeyle birlikte arayüzü görsel açıdan daha zengin ve parmak hareketleriyle daha kolay yönetilecek hâle getiren çeşitli yenilikler de sunuluyor.

Güncellemeyle birlikte Google Instant (Anında Arama) servisi uygulamaya ekleniyor, artık kullanıcılar arama yaparken ara tuşuna basmak zorunda kalmayacak. Bir arama sonucu seçildiğinde ise o sonucun yanında yeni bir bölme açılacak ve söz konusu web sayfası orada görüntülenecek. Kullanıcı dilediği zaman tek bir parmak hareketiyle arama sonuç bölmesine geri dönebilecek. Bu, özellikle iPad’in yatay konumda kullanıldığı durumda yararlı olacaktır.

Görüntü sonuçlarının listelenmesi de görsel açıdan daha zengin ve dokunmatik hareketlerle daha kolay yönetilebilir hâle getirildi. Yeni bir resme tıklatmak görüntü karuselini ortaya çıkarıyor, buradan benzer resimler içinde parmak sürükleyerek kolaylıkla gezinmek mümkün oluyor. Benzer şekilde kullanıcılar yeni bir arama yapmak yerine ekran görüntüleri şeklinde gösterilen arama geçmişi içinde gezinerek tekrar gerçekleştirecekleri aramayı kolaylıkla yapabilir.

Instant Previews (Anında Ön İzleme) servisi de iOS uygulamasıyla birlikte sunuluyor. Google’ın masaüstü versiyonunda bir süredir kullanmakta olduğumuz bu serviste herhangi bir arama sonucunun ekran görüntüsünü görmek mümkün. Öte yandan Google Haberler, Google Takvim, v.b. Google uygulamalarına yine kolaylıkla erişim mümkün.

Google Arama iOS uygulaması App Store üzerinden ücretsiz olarak sunuluyor. iOS 4.0 ve üstü sürümle çalışan iOS cihazları bu uygulamayı çalıştırabiliyor. Yukarıda bahsettiğimiz yeniliklerin özetini aşağıdaki videoda bulabilirsiniz.

Video: Google Arama iOS uygulaması tanıtımı

İlgili – iTunes App Store
İlgili – Google Blog

İLGİLİ HABERLER