Teknoloji

Microsoft Windows 8 ile kurulum ve yükseltme sürecini daha kısa ve öz hâle getiriyor – Video

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft, Windows 8‘in geliştirme süreciyle ilgili olarak yeni detaylar paylaştı. Paylaşılan detaylar genellikle iyileştirilmiş kurulum ve yükseltme deneyimiyle ilgili. Şirketin yaptığı bir çalışma birçok kullanıcının süreci zor bulduğu için yükseltme işleminden kaçtığını göstermiş. Microsoft Windows 8 ile birlikte bu soruna çözüm bulmayı ve kullanıcılara sorunsuz bir yükseltme veya kurulum süreci sunmayı amaçlıyor.

Microsoft’un sorunsuz bir deneyim sunmak adına yaptığı geliştirme çalışmalarından bir tanesini web üzerinden kurulum seçeneği oluşturuyor. Kullanıcılar Windows 8’i bir web sitesi üzerinden indirip kurabilecek. Bu durum müşterilerin her kurulumda girmeleri zorunlu olan 25 hanelik ürün anahtar kodunu girmelerine gerek bıraktırmayacak, çünkü bu kod zaten önceden girilmiş olacak. Microsoft ilk önce makineyi tarayıp onun neleri çalıştırıp neleri çalıştırmayacağını saptayacak, sonrasında ise entegre indirme yöneticisi sistem için uygun olan Windows 8 versiyonuna diliyle birlikte karar verecek. İndirme işlemi tamamlanndıktan sonra kullanıcılara yüklemeye devam etme veya bu işletim sistemini farklı bir disk bölmesine kaydetme seçeneği sunulacak.

Söz konusu süreçte kullanıcılara kişisel verilerini, Windows ayarlarını ve uygulamalarını ya da sadece kişisel dosyalarını koruma seçenekleri sunulacak. Yükseltme sırasında bilgisayardaki tüm verilerin ve uygulamaların silinmesi, toptan sıfır bir cihaz hâline getirilmesi de seçenekler arasında yer alacak. Sonuç olarak Microsoft bu sürecin sadece 11 tıklamayla gerçekleştirileceğini iddia ediyor. Bu, Windows 7’nin kurulum sürecine göre yüzde 82 daha az tıklama anlamına geliyor. Ayrıca bu süreçte daha az ekran veya sihirbaz görüntüleniyor.

Video: Windows 8 Geliştirilmiş Kurulum Süreci

İlgili – MSDN Blog

İLGİLİ HABERLER