Teknoloji

Google Instant Apps programını daha fazla geliştiriciye açacak

google play store android

google instant appsGoogle Android 9 Pie sürümünü geçtiğimiz pazartesi günü yayınlamıştı. Android 9 Pie ile ışıkları üzerine çeken şirket, bu ışıkları son zamanlarda başardıklarını ve gelecekteki hedeflerini anlatmak için de kullanıyor. Google Instant Apps programına dair yeni planlarını da bu doğrultuda kamuoyuyla paylaştı.

Google Play Uygulamalar & Oyunlar Direktörü Purnima Kochikar’ın imzasıyla yayınlanan blog yazısında Google Play’in bu yıl geride bıraktığı bazı önemli kilometre taşları konusunda bilgi verilirken, önümüzdeki dönemde Instant Apps programının daha fazla geliştiriciye açılacağı yönünde ipuçları verildi.

Kochikar’ın verdiği bilgiye göre, Instant Apps programı sayesinde son 1 yıllık dönemde uygulama boyutları yüzde 65 oranında küçüldü, hata oranı yüzde 70 azaldı ve Google Play Store trafiği yüzde 30 oranında arttı. Bu rakamları geliştirmek isteyen Google, hedefi doğrultusunda daha fazla uygulamanın indirilmeden önce denenmesini mümkün kılmayı planlıyor. Şirket böylelikle Play Store’un otomatik öğrenme ile sunduğu önerilerin de gelişmesini hedefliyor. Kochikar, Instant Apps ile geliştiriciler ve kitleleri arasındaki etkileşimi daha derin hâle getirmeyi istediklerini de sözlerine ekledi.

Google Instant Apps programını kapsamını genişletmenin yanı sıra Play Store’daki uygulama kalitesini ve güvenliği artırmayı da hedefliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER