Teknoloji

Google Inbox’a artık iPad, Safari ve Firefox üzerinden erişilebilecek

google inbox
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google-inbox-231014

Google e-posta deneyimini değiştirme amacıyla kurduğu servisi Inbox’ı geçtiğimiz yılın ekim ayında faaliyete geçirmişti. Kuruluş amacı oldukça iddialı olan Inbox’ın Mailbox gibi popüler e-posta uygulamalarından esinlenmesiyse gözden kaçmamıştı.

İlk etapta sadece iOS, Android ve Chrome internet tarayıcıları aracılığıyla web’den erişilebilen Inbox’a artık Safari ve Firefox üzerinden erişmek de mümkün olacak. Bu açılım Inbox’ı tarayıcıdan bağımsız bir web uygulamasına dönüştürmese de, doğru bir adım niteliği taşıyor. iOS uygulamasının kapsama alanına iPad’in alınması da Google’ın Inbox’a getirdiği bir diğer yenilik oldu.

Erişim sağlayan platformların sayısındaki artışa rağmen, Inbox’a herkesin ulaşması mümkün değil. Google Inbox için ilk günden bu yana uyguladığı davetiyeli kabul politikasını halen sürdürüyor. Inbox ürün direktörü Alex Gawley, daha önce yaptığı bir açıklamada sunucu kapasitesiyle ilgili bir problemlerinin olmadığını açıklamıştı.

Bu da Google’ın davetiyeyle kabul politikasını sürdürmesindeki temel nedenin Inbox’ın ağızdan ağıza yayılmasını teşvik etmek olduğunu gösteriyor. Google davetiye dağıtımı konusunda ipleri fazla sıkmadığı için isteyenlerin bir Inbox davetiyesine ulaşması pek zor olmuyor.

İLGİLİ HABERLER