Teknoloji

Google Home Hub’ın piyasaya çıkış tarihiyle ilgili önemli iddia

google home hub

Google’ın Home Hub adını taşıyan interaktif video yayın cihazı çıkaracağına dair ipuçlarına geçtiğimiz ay sızan Amerikan Federal İletişim Komisyonu (FCC) dokümanları sayesinde ortaya çıkmıştı. Son olarak YouTube yapımcısı Jon Prosser tarafından paylaşılan bir fotoğraf bu cihazın varlığını doğruluyor. Aynı zamanda cihazın yetenekleri hakkında bazı ipuçları da veriyor.

Fotoğrafta Home Hub’ın neler yapabileceğine dair epey fazla detay yer alıyor. Temel işlevleri Google Home hoparlörle aynı olacak. Işıklar, güvenlik kameraları, TV’ler veya hoparlörler gibi uyumlu akıllı ev cihazlarının kontrolü bunun başında geliyor. Öte yandan farklı kişilerin komutlarını tanıyıp onlara özel takvim kayıtları, anımsatıcılar ve diğer bilgileri ekranında göstermesini sağlayacak Voice Match özelliği de bulunacak.

Ancak akıllı hoparlörün aksine, Home Hub daha görsel ve çevreleyici cevaplar verecek. Örneğin hava durumu veya yerel işletmeyle ilgili bir bilgi sorulduğunda grafikler veya fotoğraflar ekranda görüntülenecek. Aynı zamanda Home Hub ekranında, arama sonucuyla ilgili YouTube videoları da gösterilecek.

Eğer sızıntı doğruysa, Google Home Hub cihazı 22 Ekim’de, en azından İngiltere’de satışa sunulacak gibi görünüyor. Bu cihaz da muhtemelen Google’ın 9 Ekim’deki etkinliğinde resmiyet kazanacak.

İLGİLİ HABERLER