Teknoloji

Google Home Hub ile Amazon Echo Show’un karşısına çıkıyor

Google Home Hub

Google Home Hub adını taşıyan akıllı ekranını yeni ürünlerini tanıttığı etkinliğinde gözler önüne çıkardı. Amazon Echo Show ve Facebook’un henüz duyurduğu Portal ve Portal+ gibi ürünlerle aynı kategoride bulunan Home Hub, mevcut Home serisine ekran takviyesi yapıyor.

Google’dan yapılan açıklamaya göre, Home Hub ile daha yardımsever ve daha yararlı bir ev ortamı oluşturulması hedefleniyor. Asistan’dan gelen reaksiyonları duymanın yanı sıra görmeyi de mümkün kılan Google Home Hub; Arama, YouTube, Haritalar, Takvim ve Fotoğraflar gibi Google uygulamalarını da kendisine özgü bir biçimde sunuyor. Bu uygulamalar kullanıcılar tarafından sesle kontrol edilebilirken, kullanıcılara görülebilir bilgiler aktarabilecek.

Amazon Echo Show ve Facebook Portal’dan farklı olarak, Home Hub’da kamera bulunmuyor. Bu da cihazın görüntülü sohbet için kullanılamayacağı anlamına geliyor. Ancak kameranın olmayışının güvenlik endişelerini de bir nebze olsun aşağıya çekeceğini söylemek çok da yanlış olmayacaktır.

Google Home Hub, beraberinde Home View isimli bir özelliği de getiriyor. Söz konusu özellik, evdeki tüm akıllı cihazların kontrolü için kullanıcılara ortak bir panel sunuyor. Apple’ın Home uygulaması içinde sunduğu panel çözümüne benzeyen Home View ile güncellenmiş Google Home uygulamasından da yararlanarak akıllı ev cihazlarını dışarıdayken de kontrol etmek mümkün oluyor.

Home Hub, aktif olarak kullanılmadığı zamanlarda Google Fotoğraflar’daki fotoğrafların gösterildiği bir çerçeveye de dönüşebiliyor. Live Albums (Canlı Albümler) adını taşıyan yeni özellik sayesinde Google, kullanıcı tarafından seçilen kişilerin olduğu fotoğraflardan otomatik olarak albüm hazırlayabiliyor. Bu işlem yapılırken yapay zekâ yardımıyla kötü ve bulanık fotoğraflar ayıklanıyor.

Google Home Hub ile yemek tariflerini adım adım uygulamaya yardımcı olacak bir özellik de sunuluyor. Home Hub’ı “mutfak için tasarlanan en iyi ekran” olarak tanımlayan Google, kullanıcıların karşısına geniş bir yemek tarifi kütüphanesi de çıkarıyor. YouTube desteğinden de özellikle bahseden Google, Asistan’ın sesle kontrol yeteneğinin YouTube’a entegre edilmiş olmasını vurguluyor.

7 inçlik bir LCD ekran taşıyan Home Hub, aynı zamanda bir hoparlör olarak da işliyor. YouTube Music, Spotify, Pandora, iHeartRadio gibi servislerden müzik dinlemeyi sağlayan cihaz, Bluetooth 5.0 desteğine ve ikili bir mikrofon kurulumuna da sahip.

Google Home Hub dört farklı renk seçeneğiyle geliyor

Google Home Hub yeşil, pembe, koyu gri ve beyaz renk seçenekleriyle potansiyel kullanıcıların karşısına çıkıyor. İlk etapta ABD, Avustralya ve Birleşik Krallık’ta kullanıcılarla buluşacak akıllı ekran için ön sipariş dönemi bugün başlıyor. Teslimatlar için ise 22 Ekim’i beklemek gerekiyor. Home Hub, ABD’de 149 dolar karşılığında satılıyor. Cihazı satın alanlar altı ay boyunca YouTube Premium servisine ücretsiz olarak erişebilecek.

İLGİLİ HABERLER