Teknoloji

Google işi uzmanlarından öğrenmek isteyenler için Helpouts’u devreye soktu

Google’ın kullanıcılarına bir işi uzmanlarıyla video sohbet gerçekleştirerek öğrenme fırsatı sunduğu yeni servisi Helpouts gün itibarıyla yayın hayatına başladı. Servisin yemek pişirmeyle ilgili ipuçları, evde tadilat, gitar dersi ve hatta sağlık gibi konularda kullanılmasını amaçlayan Google, Helpouts üzerinde çalıştığını geçtiğimiz ağustos ayında duyurmuştu. İlk etapta Weight Watchers, Sephora ve One Medical’dan oluşan küçük bir ortak grubuyla yola çıkan şirket, bu listeyi en azından şu aşamada fazla genişletmemeyi düşünüyor.

google-helpouts-210813

Video sohbet servislerinden faydalanmak için çeşitli fiyat aralıkları belirlenmiş durumda. Gönüllüler tarafından ücretsiz verilen dersler dışında saatlik ücreti 20 doların üstüne çıkan dersler de serviste yer alıyor. Google Helpouts kapsamında ”yetişkin” içeriklerine yer verilmeyeceğinin atını açıkça çizerken, kullanıcılar ve ders verenler arasındaki ilişkiyi düzenlemek için de bazı araçlar sunuyor. Kullanıcılar öğretmenlerini notlayabilirken, öğretmenler de istemedikleri öğrencileri engelleme şansına sahip. Ders ücretinden yüzde 20’lik bir komisyon alan Google, işlerin istenilen biçimde gitmemesi durumunda para iadesinin söznü veriyor.

Google’ın yüzde 20’lik kesintisi servisin neden Hangouts sistemi üzerine kurulu olduğu ve sadece web ile Android’de çalışabildiği sorusunun da cevabını veriyor. Halihazırda Google’ın Apple’ın App Store için belirlediği kurallarla nasıl uğraşacağı konusunda bir karar vermediği belirtiliyor. Helpouts için oluşturulan web sitesinin tasarımı Google+’ın özel bir versiyonu izlenimini uyandırırken, Hangouts on Air servisinin bazı özelliklerinin Helpouts’un içine yerleştirilmiş olması da dikkat çekiyor. Kullanıcılar Helpout seansına hemen başlayabildikleri gibi daha sonra gerçekleştirmek üzere de bir randevu alabiliyor. Taraflar herkese açık Google+ profilleriyle platformda yer alırken, iki tarafın da onay vermesi durumunda gerçekleştirilen seanslar daha sonra değerlendirilmek üzere kaydedilebiliyor.

Belirlenen bu politikalardan bazıları sağlık kategorisinde şirketin kullanıcı kimliği ve gizliliği konusunda daha katı koşulları tercih edilmesi nedeniyle geçerli değil. Henüz küçük çaplı bir başlangıç olsa da, Google’ın mühendislikten sorumlu başkan yardımcısı Udi Manber servisin geleceği konusunda iddialı konuşuyor. Helpouts’a karşı mevcut olan şüpheci yaklaşımı çevrim içi alışverişin ilk günlerine benzeten Manber, sonunda yaygınlığın ve verimliliğin kazanan taraf olacağının altını çizdi.

İlgili >> Google Helpouts

İLGİLİ HABERLER