Manşetler

Google Haritalar yol bilgisine kullanıcılardan gelen uyarıları ekleyecek

google haritalarGoogle Haritalar üzerinden yol tarifi alanlar trafik yoğunluğunun nedenleri konusunda Google tarafından bir ekleme yapılmadığı sürece tatmin edici bilgilere erişemiyor. Ancak bu durum yakında değişecek gibi görünüyor. Servisin Android uygulamasından yararlanan bazı kullanıcılar, diğer kullanıcılar tarafından yapılan olay bildirimlerini görebildiklerini belirtti. Paylaşılan ekran görüntülerine bakıldığında özelliğin yol yapım çalışmalarını, kazaların bildirim zamanlarını gösterdiği ve uyarıyı gören kullanıcıya yavaşlığın hâlâ devam edip etmediğini sorduğu görülüyor.

Olay bildirimi özelliği, Google’ın sahibi olduğu bir diğer navigasyon uygulaması Waze’in temel taşları arasında yer alıyor. Bu özellik sayesinde kullanıcılar yol çalışmalarını, trafik kazalarını ve diğer trafik olaylarını başka kullanıcılarla paylaşabiliyor.

Haritalar Android uygulamasının APK’sı üzerinde kısa süre önce yapılan bir incelemede bu özelliğin işaretlerine rastlanmıştı. Bazı kullanıcıların özellikle tanışması, şirketin testlere başladığı şeklinde yorumlanabilir. İnternet devinin olay bildirimi aracını yakında tüm Android kullanıcılarına ulaştırması da şaşırtıcı olmayacaktır.

Olay bildirimi özelliğinin eksikliği, Haritalar uygulamasının elinin Waze ve Yandex Navigasyon gibi rakipleri karşısında yavaşlamasına neden olmuştu. Türkiye’de pek çok sürücünün sıkışıklık anlarında başvurduğu ilk kaynak Yandex Navigasyon olurken, yurt dışında da Waze’i öne taşıyordu. Ancak Google Waze’in sürücüler; Google Haritalar’ın ise sürücülere ek olarak yayalar, bisikletliler ve toplu taşıma için tasarlandığını belirterek aradaki farkı biraz yumuşatıyordu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER