Teknoloji

Google Haritalar’a üretken yapay zekâ dopingi

google haritalar

Google’ın üretken yapay zekâ hamlesi bu kez Google Haritalar ile devam ediyor. Uygulamada artık yapay zekâ özelliklerini bulmak mümkün olsa da, bir noktaya dikkat çekmek gerekiyor. Bu özellikler ilk etapta sadece ABD’deki “seçili Yerel Rehberler” tarafından kullanılabilecek.

Bu grupta yer alan şanslı kullanıcılar artık, ihtiyaçları ne olursa olsun, yeni yerleri keşfetmek için Haritalar’daki üretken yapay zekâyı kullanabilecek. Bunun için aranılan şeyi günlük dilde söylemek yeterli olacak. Google’ın geniş dil modelleri, kullanıcılara yanıt vermek için Haritalar’ın geniş veri tabanını analiz edecek.

Google’dan yapılan açıklamada, Yerel Rehberler tarafından sunulan “görüş ve değerli geri bildirimler” sayesinde bu özelliğin daha geniş kitlelerle buluşmadan önce şekillendirileceği belirtildi. Dolayısıyla şirketin ilk etapta bir tür kapalı beta testi gerçekleştirdiği söylenebilir.

İnternet devinin paylaşımında yeni özelliğin nasıl kullanılacağı da anlatılıyor. Örneğin, “İstanbul’da nostaljik havası olan yerler” komutu verildiğinde kullanıcılar yakınlarındaki işletmeler ve yer hakkında zengin bilgiler alabilecek. Söz konusu zengin bilgilerin diğer kullanıcılar tarafından sunulan fotoğraflar, derecelendirmeler ve yorumlar ile derlendiğini belirtmekte fayda var.

Google Haritalar kullanıcıları yapay zekâ önerilerini kaydedebilecek ve paylaşabilecek

Sonuçlar kategorilere göre düzenleniyor ve kullanıcı istemi doğrultusunda bir yerin neden ilgi çekebileceğini vurgulayan fotoğraflar ve değerlendirme özetleri sunuluyor. Kullanıcılar ilk sorunun ardından başka bir şey söylemeden takip sorusu yöneltebiliyor. Böylelikle arama biraz daha genişletilebiliyor.

Google Haritalar kullanıcıları üretken yapay zekâ tarafından kendilerine önerilen yerleri kaydetme ve arkadaşlarıyla paylaşma imkanına da sahip olacak. Haritalar’daki yapay zekâ deneyiminin geliştirilip genel kullanıma açıldıktan sonra adından bir hayli söz ettireceği rahatlıkla söylenebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER