Teknoloji

Apple iPhone için üretken yapay zekâ özellikleri hazırlıyor

apple iphone 15 pro inceleme

Yapay zekânın teknoloji dünyası için “sıradaki büyük şey” olduğu rahatlıkla söylenebilir. Google Pixel 8, Samsung ise Galaxy S24 serisiyle yapay zekâdan pratik yollarla yararlanacaklarını göstermişlerdi. Akıllı telefon pazarının bir diğer devi Apple ise şimdiye kadar bu yarışa girmiş değil. Ancak bu durum yakında değişecek gibi görünüyor. Apple iPhone ile kullanıcılarına üretken yapay zekâ deneyimi yaşatmak için hazırlıklarını sürdürüyor.

Konuyla ilgili açıklama, şirketin en güncel finans raporunun değerlendirildiği toplantıda CEO Tim Cook tarafından yapıldı. Üretken yapay zekâ özellikleri üzerinde çalışıldığını belirten Apple CEO’su, şirketin önümüzdeki dönemde bu konuda söyleyecek daha fazla şeyi olduğunu belirtti ve üstü kapalı şekilde iOS 18’i işaret etti.

Cook, şu ifadeleri kullandı: “Sanırım odak noktanız olan üretken yapay zekâ açısından, daha önce de belirttiğim gibi şirket içinde devam eden pek çok işimiz var. Bizim anlayışımız her zaman iş yapmak ve sonra iş hakkında konuşmak ve önümüze çıkmamak olmuştur. Aynı yaklaşımı bu konuda da sürdürüyoruz. Ancak inanılmaz derecede heyecan duyduğumuz ve bu yılın ilerleyen dönemlerinde konuşacağımız bazı şeylerimiz var.”

Cook, Apple’ın yapay zekâ planlarıyla ilgili daha fazla konuşmadı. Hangi cihaz ve platformlarda bu deneyimin sunulacağı konusunda da bilgi vermedi. Ancak son birkaç haftadır etrafta dolaşan sızıntı ve söylentiler, Apple’ın yapay zekâ hamlesinin merkezinde iPhone’un olacağını gösteriyor.

iOS 17.4’teki kodlar; Siri’nin özetleme için yapay zekâyı, Mesajlar’da akıllı yanıt önerilerini kullanabileceğini gösteriyor. Apple Music, Pages ve Keynote gibi uygulamalarda yapay zekâdan faydalanılması muhtemel görünüyor. Şirket aynı zamanda bazıları cihazda çalışan ve bazıları internete bağlı olan farklı yapay zekâ modellerini de test ediyor.

Apple iPhone 16’yı tanıtırken yapay zekâ hakkında daha çok bilgi verebilir

Cupertino merkezli şirketin iOS 18’i haziran ayının başlarında gerçekleştirilmesi beklenen WWDC 2024’te duyurmasına kesin gözüyle bakılıyor. Burada yapay zekânın iOS ve diğer Apple platformlarına yerleştirilmesiyle ilgili temel bilgiler paylaşılabilir. Apple iPhone 16 serisini ise çok büyük bir ihtimalle eylül ayında tanıtılacak. Bu tanıtımda son kullanıcıya yönelik daha fazla bilgi paylaşılması öngörülüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER