Teknoloji

Google Haritalar Lens’in teknolojisiyle gelişiyor

google haritalar

Google, geçtiğimiz yıl I/O 2019’da Lens teknolojisindeki önemli yenilikleri duyurmuştu. Şirket, yaptığı yeniliklerle telefonların kamerasının güçlü bir arama aracına dönüşmesinin önünü açmıştı. Google’ın sergilediği en dikkat çekici özelliklerden birisi de Lens’in restoran menüsünü çevirebilmesi ve menüdeki en popüler yemeği öne çıkarabilmesiydi. İnternet devi, bu özelliği Google Haritalar içinde daha yararlı biçimde kullanıcılarına sunuyor.

Örneğin, Haritalar uygulaması içinde “restoranlar” şeklinde bir arama yaptınız. Google bu arama sonucunda yakınlarınızdaki restoranların listesini karşınıza çıkarır. Bu listedeki restoranlardan birini seçtiğinizde karşınıza restoranın sayfası çıkar. Söz konusu sayfada, mekan ve yemek fotoğraflarının yanı sıra restoranın menüsünün fotoğrafları da bulunuyor.

Google Haritalar’ın Android uygulamasında restoranların menü fotoğraflarına bakarken artık ekranın altında “Yemekleri Keşfet” şeklinde bir seçenek görülecek. Buna ek olarak, sağ üst köşede de görsel arama başlatmak için Lens ikonu yer alacak.

“Yemekleri Keşfet” seçeneğine dokunulduğunda Lens devreye girecek ve menüdeki popüler seçenekleri turuncu renk ve yıldız işaretleriyle öne çıkaracak. Bu öne çıkarma menüdeki tanım ve fiyatların görülmesini engellemeyecek. Sayfanın altında ise restoranın popüler yemeklerinin fotoğraflarını görmeyi sağlayacak bir karusel yer alacak.

Bu yemek fotoğraflarından birine dokunulduğunda ise Google Haritalar’da o yemekle ilgili olarak yapılan yorumlar ve yemeğe ait başka fotoğraflar görülebilecek. Bu yoğun bilgi alışverişinin özünde ise Google Haritalar’daki fotoğrafların Google Lens’e gönderilmesi bulunuyor.

Söz konusu entegrasyonun oldukça mantıklı göründüğü söylenebilir. Özellikle yeni bir yere giderken Google Haritalar’daki yorumlara bakmadan geçmeyenler için bu yenilik hayatı ciddi ölçüde kolaylaştıracaktır.

Google Haritalar için Lens entegrasyonundan öncelikle Android kullanıcıları yararlanabiliyor. Bu özellik şimdilik iOS’te mevcut değil.

İLGİLİ HABERLER