Teknoloji

Google Haritalar iOS uygulamasıyla tahmini varış zamanı paylaşılabilecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google Haritalar iOS uygulaması, Android kullanıcılarının bir süredir yararlandığı bir özelliğe kavuştu. Bundan böyle iPhone sahipleri de, yolculuklarındaki tahmini varış süresini (TVS) gerçek zamanlı olarak arkadaşlarıyla paylaşabilecek.

Tahmini varış süresinin paylaşılabilmesinin kalabalık grup organizasyonlarında koordinasyonu sağlama konusunda oldukça yararlı bir özellik olduğu rahatlıkla söylenebilir. Waze ve Citymapper gibi uygulamalarda bu özellik hatırı sayılır bir süredir mevcut olsa da, Google Haritalar gibi çok kullanılan bir uygulamada bu imkanın bulunması daha büyük önem taşıyor.

Tahmini varış süresi paylaşma özelliği iOS’e gelirken, Android‘de de daha önce bulunmayan bir yeniliği beraberinde getiriyor. Kullanıcılar tahmini varış zamanlarını Facebook Messenger, Line ve WhatsApp gibi üçüncü taraf uygulamalar aracılığıyla arkadaşlarıyla paylaşabilecek. Üçüncü taraf uygulamalar üzerinden tahmini varış zamanı paylaşımı yapılabilmesi, daha önce Android’de de mevcut olan bir özellik değildi.

Paylaşımı başlatmak için ekranın alt kısmında kalan süre ve mesafenin gösterildiği çubuğu yukarıya doğru çekmek gerekiyor. Ardından açılan menüden “Gezi seyrini paylaş” yazısına dokunulduktan sonra kişi seçiminin yapılmasıyla birlikte paylaşım başlıyor. Otomobille, yürürken veya bisikletle yapılan tüm yolculuklarda gezi seyri paylaşılabiliyor. Paylaşım, nihai hedefe ulaşıldığında veya belirlenen süre tamamlandığında sona eriyor.

Tahmini varış süresi ve konum paylaşımı Google Haritalar iOS veya Android uygulaması aracılığıyla yapıldığında alıcı, paylaşımı yapan kişinin telefonunun şarj yüzdesini de görebiliyor.

İLGİLİ HABERLER