Teknoloji

Google Haritalar konum bilgisiyle telefonun pil durumunu da paylaşıyor

google haritalar konum paylaşımı pil durumu
google haritalar konum paylaşımı pil durumu
Görsel: The Verge

Google Haritalar’ı yol tariflerini almak veya arkadaşları ve aile bireyleriyle konum paylaşmak amacıyla kullananlar için, uygulamada yeni bir özelliğin dağıtımı başladı.

İlk kez Android Police tarafından dikkat çekilen bu özellik sayesinde, arkadaşınızın telefonun pil seviyesinin de aralarında olduğu bazı bilgileri, o sizinle konum bilgilerini paylaştığı zaman öğrenebiliyorsunuz. Arkadaşlarınızı takip etmek ve onların güvende olduğundan emin olmak adına bunun yararlı bir eklenti olduğunu söyleyebiliriz.

Bir kişiyle Google Haritalar üzerinden konumunuzu paylaştığınızda, konumunuz arkadaşınızın harita uygulamasında gösteriliyor. Daha sonra bu bilgiyi kullanarak sizin bulunduğunuz konuma yol tarifi de alabiliyorlar. Yeni güncelleme ve cihazın pil ömrü bilgisinin de hesaba dahil edilmesi sayesinde, birisi size vardığı veya kaybolduğu bilgisini veremese bile, bundan önemli ölçüde haberdar olacaksınız, çünkü cihazında ne kadar pilin kaldığını da görebileceksiniz. Eğer bir kişinin sinyali kaybolursa, aklınıza gelen ilk ihtimal, cihazının pilinin bittiği olacak.

Aslında bu yeni özelliğin varlığı ilk kez geçtiğimiz şubat ayında ortaya çıkmıştı. Android Police sitesi Google Maps v9.71 beta sürümünü didikleyerek bu özelliğe ulaşmıştı. Şimdi bu, uygulamanın hem iOS hem de Android versiyonlarının güncellemeleriyle sunuluyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER