Teknoloji

Google Haritalar güncelleme ile şehirlerdeki popüler bölgeleri gösterecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google haritalar guncellemeGoogle Haritalar servisinin Android, iOS ve web versiyonları için hazırlanan son güncelleme, ortaya daha anlaşılır bir görüntü çıkarmayı ve harita okumayı kolaylaştırmayı amaçlıyor. Güncellenen Google Haritalar ile yolların ana hatlarını gösteren çizgiler arayüzden çıkarılırken, uygulamanın tipografisi de değiştiriliyor. Google böylelikle kullanıcıların trafik bilgisini görmeyi kolaylaştırmayı ve önemli noktaları daha görünür kılmayı amaçlıyor.

Google Haritalar güncelleme ile şehirlerin yükselen değerlerini öne çıkaracak

Google Haritalar’ın güncellemeyle kavuştuğu yeni görüntü sayesinde kullanıcılar şehirlerin popülerleşen bölgelerini daha kolay fark edebilecek. Ziyaretçilerine yapılacak çok sayıda şey ve görülecek çok sayıda yer vadeden bölgeler haritada turuncu renkle ön plana çıkarılacak.

Google söz konusu alanların belirlenmesinde algoritmalardan yardım alacak. Mağaza ve restoranların yoğun olduğu bölgeleri mercek altına alan Google, nüfus yoğunluğu yüksek şehirlerde insanları “havalı” mekanlara yönlendirecek.

Google Haritalar güncelleme ile birlikte yenilenmiş bir renk paletine de kavuşuyor. Artık çevre yolları ve otoyollar turuncu ve sarı renklerle gösterilecek. Hastane ve okullar için bej ve gri kullanılırken, parklar ve sulak bölgeler için yeşil ve mavi kullanılacak.

İLGİLİ HABERLER