Teknoloji

Google Hangouts Chat bildirimlerini ertelemeyi mümkün kılıyor

google hangouts chat

Google Hangouts Chat ile kurumsal çalışanlara birbirleriyle iletişim kurmaları için Slack dışında bir alternatif sunuyor. Hangouts Chat iş arkadaşlarının koordineli çalışması bakımından yararlı olsa da, kimi zaman buradan gelen bildirimler dikkatin dağılmasına yol açabiliyor. Google artık bunu engellemenin de bir yolunu sunuyor.

Bundan böyle Hangouts Chat kullanıcıları uygulamadan gelecek bildirimleri belli bir süre için erteleyebilecek. Bunun için uygulamadaki durum butonuna tıklamak ve açılan menüden “bildirimleri ertele” seçeneğini işaretlemek yeterli oluyor.

Google Hangouts Chat kullanıcılarına bildirimleri ertelemeleri için 30 dakikadan 8 saate kadar uzanan çeşitli zaman seçenekleri sunuyor. Bu işlemin kullanıcılar tarafından manuel olarak yapılması gerekiyor. Bildirim ertelemeyi aktif hâle getirmek için bir takvim oluşturulamıyor.

9to5Google’da yer alan habere göre, kullanıcıların Google Hangouts Chat bildirimlerini erteledikleri iş arkadaşları tarafından görülebilecek. Bildirimlerini sessize alan kullanıcılarının durum göstergesinin yanında mor renkli bir ay ikonu görülecek. Sohbet ekranı açıldığında ise o kullanıcının hangi saate kadar bildirimlerini sessize aldığını görmek mümkün olacak.

İLGİLİ HABERLER