Teknoloji

Google Güvenli Klasör ile ekstra koruma sağlayacak

google güvenli klasör

Google, Android kullanıcılarının kimlik belgeleri gibi kritik öneme sahip belgelerini daha iyi koruyabilmesi adına Güvenli Klasör adını verdiği özelliğini kullanıma sundu. Özelliğin duyurusu haziran ayında yapılmıştı. Yazılım devi, yeni aracının özellikle mobil cihazların paylaşımlı kullanıldığı gelişmekte olan ülkelerde önemli bir işlev göreceğine inanıyor.

Güvenli Klasör’e Google Files uygulaması üzerinden erişiliyor. Bu klasöre atılan belgeler, dört haneli bir PIN koduyla koruma altına alınıyor. Kullanıcılar Google Files uygulamasından çıkış yaptıkları anda Güvenli Klasör’e kilit vuruluyor ve kullanıcıların tekrar klasöre erişmek için bir kod girmesi gerekiyor.

Google’ın Next Billion Users (Sıradaki Milyar Kullanıcılar) isimli ürün ekibi tarafından geliştirilen özelliğin hedef kitlesinde kadınlar bulunuyor. Özelliğin duyurusu için yapılan açıklamada geçen “Kişisel cihazını eşiyle, kardeşleriyle veya çocuklarıyla paylaşmak genellikle kadınlara yönelik bir kültürel beklentidir” cümlesi bunu açık biçimde gösteriyor. Google bu özelliğin telefonunu çocuklarına veren ebeveynler veya önemli belgelerini daha sıkı şekilde korumak isteyenlere de yardımcı olacağını belirtiyor.

Google Güvenli Klasör özelliğini sunduğu Dosyalar uygulamasının duyurusunu 2017’de Android Go girişiminin bir parçası olarak yapmıştı. Ancak bu uygulama zaman içinde tüm Android kullanıcıları için yararlı bir araca dönüşmüş durumda. İndirilen dosyalara, alınan dosyalara, uygulamalara, görsellere, video ve ses belgelerine hızlı erişim imkanı sağlayan uygulama, depolama alanı açmak için de öneride bulunuyor. Google’dan verilen bilgiye göre, uygulama şimdiye kadar “dijital dağınıklığı” toplamak adına 1 trilyondan fazla dosyanın silinmesini sağladı.

Google, Güvenli Klasörünü şu an için beta etiketiyle sunuyor. Özelliğin önümüzdeki haftalar itibarıyla daha çok kullanıcıya açılması planlanıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER