Teknoloji

Google Files için güvenli klasör özelliği geliyor

google files android

Google Files uygulaması var olan en iyi dosya yöneticisi uygulamalarından bir tanesi ve çok yakında her akıllı telefon kullanıcısının memnun kalacağı bir özellik ekleniyor. Parola ile korunan şifrelenmiş bir klasör sayesinde hassas verileri korumak mümkün olacak. XDA-Developer tayfası henüz duyurulmamış olan bu özelliği Google Files uygulamasının 1.0.315 numaralı APK dosyasında gördü.

Güvenli Klasör seçeneği Keşfet sayfasında bulunan Koleksiyonlar sekmesi içinde yer alıyor. Buna tıklattığınızda, hiçbir zaman unutmamanız gereken dört haneli bir parola oluşturmanız isteniyor. Daha sonra dosyalarınızı bu güvenli klasör içine yerleştirebilirsiniz. Güvenli Klasör’e taşınan dosyalar da ek bir güvenlik önlemi olacak şekilde şifreleniyor.

Bunlara ek olarak, güvenli klasöre eklenmiş tüm dosyalar akıllı telefona yüklenmiş diğer uygulamalardan da gizleniyor. Ancak Güvenli Klasör parolasını unutursanız, şifrelenmiş dosyalarınızı yeniden geri getirmenin yolunun olmadığını belirtelim. Google Files uygulamasını kaldırıp yeniden yükleseniz bile, daha önce Güvenli Klasör içinde depolanmış içerikleri okumak veya kurtarmak mümkün olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER