Eğlence

Google Green Throttle Games’i satın aldı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

PandoDaily’de yayınlanan habere göre, Google Green Throttle oyun kumandasının üreticisi Green Throttle Games’i satın aldı. Google böylelikle Amazon ve Apple gibi rakiplerinin daha agresif bir tutum izlediği oturma odası aksesuarları pazarındaki pozisyonunu geliştirme adına önemli bir adım attı.

green-throttle-120314

Google bir açıklama yaparak satın almayı doğruladı, ancak fiyat ve Google’ın Green Throttle Games’ten nasıl faydalanacağı konusunda bir bilgi verilmedi. PandoDaily’nin kaynaklarına göre, Google bu satın alma işlemiyle 2014 içinde oyun odaklı bir set üstü kutusunu piyasaya süreceği yönündeki dedikoduları doğruladı.

Green Throttle Games’in platformu üç temel noktadan oluşuyor. Kontrol için Atlas Controller isimli kumanda kullanılırken, Green Throttle Arena uygulaması uyumlu oyunlara ev sahipliği yapıyor ve tüm içeriği tek bir alanda topluyor. Oyunların akışını sağlamak için ise herhangi bir Android cihazı kullanılabiliyor.

Ancak Green Throttle’ın 2013’ün kasım ayında Android uygulamasını yayından kaldırmasının ardından platform işlevsiz hale gelmiş durumda. Şirket o dönemde Green Throttle’ın evrimi konusunda takipçilerin bilgilendirileceği dışında bir açıklama yapmamıştı.

Google’ın Apple TV ve Roku benzeri bir set üstü kutu üzerinde çalıştığına dair haberler 2013 içinde sıklıkla gündeme gelmiş, hatta şirketin içerik için medya şirketleriyle görüştüğü iddia edilmişti.

İlgili >> PandoDaily

İLGİLİ HABERLER