Manşetler

Google Glass için referans niteliğinde beş mini oyun çıktı

Google platform için çıkardığı bir dizi küçük oyunla Google Glass geliştiricilerine ilham vermeyi umuyor. Glass’ın araçlarından ve işlevlerinden yararlanan ve test niteliğinde olan bu oyunlar sayesinde gözlükle ne gibi oyunların oynanabileceği gösteriliyor.

google-glass-ikinci-nesil-051213

Oyunlar arasında yer alan Tenis, kafanızı raket gibi kullanmanızı sağlıyor. Glass’ta yer alan jiroskop ve ivmeölçer yardımıyla oyuncunun kafasının hareketleri raket hareketlerine dönüştürülüyor. Balance adı verilen başka bir oyun bir yığın şekli düşürmeden hareket ettirmeyi amaçlıyor. Clay Shooter kafanızı hareket ettirerek ve “Pull!” komutu vererek havadaki çamurdan yapılmış güvercinleri vurmanızı konu alıyor. Matcher bir kart eşleştirme oyunu olarak dikkat çekerken Shape Splitter da ellerinizi kullanarak havadaki şekilleri kesmenizi sağlıyor.

Google tarafından çıkarılan bu beş farklı oyunun her biri farklı geliştirici araçlarını ve standartlarını kullanarak oyun geliştiricilerine neler yapabileceklerini gösteriyor. Google yol göstererek 2014 yılında tüketicilerle buluşacak Glass için hatırı sayılır birkaç oyunu ekosisteme kazandırmayı hedefliyor.

OKUYUN: Teknoblog Özel: Google Glass

İlgili >> Google Glass Geliştiricileri

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER