Teknoloji

Google Glass Facebook, Twitter ve Tumblr uygulamalarıyla daha yararlı hâle geliyor

Google’ın merakla beklenen ürünü Glass için ilk etapta sadece iki adet üçüncü taraf uygulaması ortaya çıkmıştı. Bu uygulamaların sayısının artması yönündeki beklenti Google I/O’da gerçeğe dönüştü. Aralarında Facebook, Twitter, Tumblr, Evernote, Elle ve CNN’in de bulunduğu çok sayıda uygulamanın The New York Times ve Path’ten oluşan üçüncü taraf uygulamalar kategorisine katılacağı doğrulandı.

twitter-google-glass-170513

Glass için Twitter uygulamasında kullanıcıların fotoğraflarını hızlı bir şekilde paylaşabileceği, bu uygulama aracılığıyla gönderilen tweet’lereotomatik olarak ”#throughglass” (Glass üzerinden) etiketinin ekleneceği belirtildi. Kullanıcılar diğer Twitter uygulamalarında olduğu gibi Glass uygulamasında da kendilerinden bahsedildiği veya direkt mesaj aldıkları zaman uyarılacak. Tıpkı Twitter gibi Facebook da Glass’ta öncelikli olarak fotoğraf paylaşımına odaklanacak. Kullanıcılar Glass ile çektikleri fotoğrafları anında sosyal ağda paylaşabilecek ve altına sesli komut özelliğini kullanarak bir tanım ekleyebilecek.

CNN uygulamasının haber alanında mevcut The New York Times uygulamasına rakip olması bekleniyor. Bu uygulamada kullanıcılar son manşetlere ve haber videolarına erişebilecek. Glass sahipleri hangi saatlerde haberlerle ilgili bildirim almak istediklerini kendileri ayarlayabilecek. Elle Glass’a adım atan ilk dergi olurken, uygulamada haberlerin sesli olarak okunacağı ve her habere fotoğrafların eşlik edeceği belirtildi. Evernote uygulamasındaysa kullanıcılar servisin web istemcisini kullanarak Glass uygulamasına yazı temelli notlar gönderebilecek. Google Glass’ın tüketicilerle buluşmasına daha zaman var, ancak cihaz satışa sunulduğu zaman cihaz için hazırlanmış çok sayıda uygulama da kullanıcıları bekliyor olacak.

İlgili >> The New York Times

İLGİLİ HABERLER