Teknoloji

Google tüm seyahat planlama özelliklerini tek bir sitede topluyor

google geziler

Google seyahat ile ilgili tüm ürünlerini Geziler adını verdiği ortak bir sonuç sayfasında birleştiriyor. Söz konusu ürünler arasında mobil cihazlar için hazırlanan Geziler uygulaması, Uçuş Arama ve Otel Arama özellikleri bulunuyor. Bu yeni sayfaya google.com/travel adresi üzerinden ulaşılıyor.

Sayfada kullanıcıların karşısına ilk olarak belli bir konum üzerinden uçuş, hotel, seyahat rehberi ve tatil paketi aramayı sağlayan Geziler özelliği çıkıyor. Google üzerinden olsun veya olmasın; seyahat rezervasyonunun yapılmasının ardından kullanıcılar Geziler üzerinden yolculuklarının özetini çıkaran tüm rezervasyon makbuzlarını, onay kodlarını, seyahat bilgilerini tatil dönemlerindeki hava durumu bilgisi eşliğinde görebiliyor.

Geziler sayfasında sunulan bilgiler daha önce Google’ın farklı sitelerinin altına dağıtılmıştı. Ancak artık tüm bu bilgilere tek bir merkez üzerinden ulaşılabiliyor. Örneğin, rezervasyon yaptırdığınız bir otel veya restoran Google Haritalar üzerinden incelerken rezervasyon özetinizi de görebileceksiniz. Haritalar uygulamasının Keşif özelliği de seyahat planlamaları sırasında Geziler sayfasıyla eşleştirilecek.

Buna ek olarak, Google üzerinden uçak fiyatlarını takip edenler bu takiplerini yeni sayfa üzerinden de sürdürebilecek. Google’dan verilen bilgiye göre, Geziler sayfasında yakında daha önce incelenen otellerin bilgileri de gösterilecek.

Google Geziler sayfası hâlihazırda erişime açılmış durumda. Bu yeni sayfanın Google Geziler’in mobil uygulamasının işleyişini nasıl etkileyeceği ise şu an için tam olarak bilinmiyor. Ancak şirket Geziler sayfasında sunduğu özellikleri önümüzdeki dönemde Haritalar uygulamasına da entegre etmeyi planlıyor.

İLGİLİ HABERLER