Teknoloji

Google Geliştirilmiş Koruma programı yerel iOS uygulamalarını destekliyor

rekabet kurumu google

google geliştirilmiş korumaGoogle geçtiğimiz ekim ayında Geliştirilmiş Koruma Programını çıkardığında bu, büyük bir hususla birlikte gelmişti. Sistem hedeflenmiş hesap saldırılarına karşı koruma sağlamak için tasarlanmıştı, ne de olsa temelde herhangi bir bilgili korsan, Google Hesabınızdaki verileri çalmayı deneyebilir. Ancak hesabı kilitlemek, aralarında Apple Mail, Kişiler ve Takvim’in de yer aldığı yerel iOS uygulamaları tüm üçüncü taraf uygulamaların erişimini de kesiyor.

Google yaklaşık altı ay sonra bu soruna bir çözüm buldu. Yayınlanan bir blog yazısında, Google’dan Dario Salice, Geliştirilmiş Korumanın artık yerel iOS uygulamalarını da desteklediğini, daha fazla Google dışı uygulamanın sisteme eklenmesi için çalışmaların devam ettiğini dile getirdi. Apple Mail, Kişiler veya Takvim uygulamalarına hesaplarını bağlayan Gelişmiş Koruma kullanıcılarının yine daha karmaşık bir kullanıcı girişi sürecini geçmesi gerekecek. Ancak bağlantı tamamlandıktan sonra, uygulamalar normal biçimde çalışabilecek. Salice, Google’ın Gelişmiş Koruma ile çalışan güvenilir uygulamalar listesini genişletmeye devam edeceğini de vurguladı.

Gelişmiş Korumanın güvenlik avantajlarının çoğu, kullanıcıları daha güvenli kullanıcı girişi yöntemlerine yöneltmesinden ileri geliyor. Normalde iki faktörlü kullanıcı girişi bir Güvenlik Anahtarı donanımı gerektiriyor. Ancak sistem üçüncü taraf uygulamaların kullanıcının hesabına bağlanmasını da şiddetli biçimde kısıtlıyor. Çünkü yetkilendirilmiş uygulamalar bazen hesapların ele geçirilmesine yol açabiliyor. Google kullanıcıları Geliştirilmiş Koruma programı için buradan kayıt yaptırabilirler.

İLGİLİ HABERLER