Eğlence

Google geliştiricilere 4K HDR Android TV aygıtı veriyor

google android tv

google android tvGeçtiğimiz günlerde Amerikan Federal İletişim Komisyonu (FCC) başvuru dosyası sayesinde sızan Google markalı Android TV aygıtı, son kullanıcılara yönelik bir ürün değilmiş. Bunun aksine Google, geliştiricilere TV uygulamalarını test etmeleri amacıyla referans niteliğinde bir ürün sunuyor.

Arzu edenler ADT-2 olarak adlandırılan bu ürünler için bizzat Google’a başvuruda bulunabiliyor. Bu aygıt saniyede 60 kare hızında 4K çözünürlük desteğine sahip. Aynı zamanda HDR içeriklerini de oynatabiliyor.

Android Police‘in belirttiğine göre, bu aygıt Amazon’un Fire TV 4K aygıtıyla aynı yonga seti kullanıyor, 2 GB RAM ve 8 GB dahili hafıza barındırıyor. Görünüşe göre Android TV ekibi bu aygıtı geliştirme amaçlı olarak geliştirmiş, ne de olsa eskimiş olan Nexus Player artık desteklenmiyor. Ancak bu aygıttan yeteri kadar üretilmiş ki, I/O katılımcılarına ücretsiz olarak sunuluyor, aynı zamanda bazı geliştiricilere de posta yoluyla ulaştırılıyor. Sesli kumanda özelliği cihazda mevcut durumda, böylelikle desteklenen ülkelerde Google Asistan’ı kullanarak içeriklere sesli komutlarla ulaşmak mümkün oluyor.

Google’ın Chromecast cihazının Türkiye’de resmi satışı bulunmuyor. 4K ve HDR destekli Google Chromecast Ultra cihazını yurt dışında 69 dolar karşılığında satın almak mümkün oluyor. Bu cihazda içeriklerin akıllı telefon veya bir başka cihazdan gönderilmesi gerekiyor. Halbuki Android TV’de geleneksel yayın arayüzü, uygulamalar ve dahili Google Play arayüzü bulunuyor.

Google’ın önümüzdeki sonbaharda düzenleyeceği Pixel etkinliğinde kompakt boyutlarda bir Android TV yayın cihazı çıkarabileceği tahmin ediliyor. Belki de şimdi, bu cihazla onun yolu yapılıyor.

İLGİLİ HABERLER