Eğlence

Google Bluetooth destekli Chromecast çıkarıyor

chromecast bluetoothGoogle’ı yakından izleyenler, şirketin ABD’de, Federal İletişim Komisyonu’na (FCC) yaptığı özel bir başvuruyu dikkatlerinden kaçırmadı. Google, Bluetooth destekli yeni bir Chromecast cihazının kaydını gerçekleştirdi.

Belki Bluetooth kelimesini duyunca, Bluetooth kulaklıklarınızı Chromecast ile kullanabileceğinizi ya da ses yayınını diğer yöne doğru yapacağınız düşünebilirsiniz. Ancak henüz hiçbir şey kesin görünmüyor. Google’ın Bluetooth desteğiyle ne yapacağı tam olarak bilinmiyor ve henüz resmi bir duyuru da yapılmış değil.

Ne var ki, kesin olan bir şey var ki, o da yeni bir Chromecast cihazının yolda olduğudur. Mevcut Chromecast cihazlarının Bluetooth desteği bulunmuyor. Google da bu destekle kullanıcılara yeni bir şeyler göstermeyi hedefliyor. Bununla birlikte, beklenen cihazın 4K destekli Chromecast Ultra’nın değil de, ikinci nesil Chromecast’in güncellenmiş versiyonu olacağı tahmin ediliyor.

Güncellenmiş Chromecast’in Bluetooth klavye ve oyun kumandalarıyla da birlikte çalışabileceği söyleniyor. Ancak şu anda bu da söylentiden öteye gitmiyor. FCC belgesinden bu cihazın piyasaya çıkışının yakın olduğu da anlaşılıyor.

Google’ın geleneksel geliştirici konferansı Google I/O 2018 yarın kapılarını açacak. Şirketin bu etkinlikte yeni donanımlarını, servislerini ve yazılım güncellemelerini duyurması bekleniyor. Muhtemelen Bluetooth destekli Chromecast’in duyurusunu da burada görebiliriz.

 

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER