Teknoloji

Google Fotoğraflar reklamı 16 GB iPhone’ların saklama alanı sorununa odaklanıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple eylül ayında çıkaracağı yeni iPhone modelleriyle 16 GB kapasiteli iPhone’dan kurtulabilir. Ancak Google o zamana kadar Google Fotoğraflar için hazırladığı reklamında giriş seviyesi depolama kapasitesinde iPhone’lara sahip olanların yaşadıkları saklama alanının dolması problemine değiniyor, Google Fotoğraflar’ın saklama alanı boşaltma özelliğini ön plana çıkarıyor.

Reklamda selfie, mezuniyet, doğum günü ve bunun gibi önemli birçok anın saklama alanının kalmadığı şeklindeki iPhone bildirim pencereleriyle kesilmesine değiniliyor. Google, genellikle çok fotoğraf ve video çekilmesinden kaynaklanan bu soruna bir çözümü olduğunun altını çiziyor. Google Fotoğraflar’ın bulutta yedekleme özelliğini kullandığınız takdirde, internet üzerinde depolanan fotoğraf ve videoların akıllı telefonunuzdaki kopyaları siliniyor.

Özellikle Google Fotoğraflar içinde bulunan yüksek kalite seçeneğiyle birlikte sınırsız depolama alanına sahip olduğunuzda, bulutta yedekleme özelliği fazlasıyla kullanışlı hâle geliyor. Üstelik bu özellik sayesinde Google Fotoğraflar’a da daha fazla bağlanmış oluyorsunuz. Yeni bir cihaz satın aldığınızda; bu ister iPhone, ister bir Android telefonu olsun, eski fotoğraf ve videolarınıza da zahmetsizce erişebiliyorsunuz.

Aslında Apple’ın da iCloud üzerinde sunduğu otomatik yedekleme sistemi var ve bunu kullanarak da iPhone’unuzda saklama alanında boşaltma yapabilirsiniz. Ancak kamera uygulamasını sürekli kullanan birisiyseniz, giderek daha fazla depolama alanına ihtiyaç duyacak ve iCloud yedekleme alanını genişletmek için ödeme yapmak zorunda kalacaksınız.

Google’ın reklamı güzel, ancak bir garip noktası var. O kadar iPhone uyarısı gördükten sonra, videonun sonunda bu cihazın bir Nexus 6P olduğunu görmek doğrusu biraz garip oluyor.

 

İLGİLİ HABERLER