Manşetler

Google Fotoğraflar Anılar ile geçmişi hatırlatıyor

google fotoğraflar anılar

Google Fotoğraflar eski günleri hatırlamaya teşvik edecek birtakım özellikler ekliyor. Bunların başında eski fotoğrafları ve videoları, onların yıl dönümlerinde Instagram Hikâyeleri formatında geri getiren bir özellik geliyor. Bu, “Anılar” olarak adlandırılmış ve kullanıcılara sunulmaya başlandı.

Daha önce “Bu günü yeniden keşfet” olarak adlandırılan bir özellik kapsamıda eski fotoğraflar, uygulamanın Asistan sekmesi altında gösteriliyordu. Şimdiyse fotoğraf galerinizin en tepesinde, Instagram’ı kullananlar için yabancı olmayacak bir formatta gösteriliyor. Bunlardan bir tanesine tıklattığınızda geçmiş yıllarda o gün çekmiş olduğunuz bir dizi fotoğraf ve video gösteriliyor. Gösterim bir yıl öncesinden başlıyor ve Google Fotoğraflar arşivinizde mümkün olduğu kadar eskiye gidiliyor.

Çektiğiniz her bir fotoğraf veya video anı olarak gösterilmiyor. Google Fotoğraflar ürün şefi David Lieb’in belirttiğine göre, algoritmalar çeşitli işaretlere bağlı olarak seçim yapıyor. Lieb, tüm hikâyelerin eşit kriterlerle oluşturulmadığını söylüyor. Eğer isterseniz, belirli kişileri veya zaman aralıklarını Anılar’dan saklayabilir veya bu özelliği tümden kapatabilirsiniz.

Eski fotoğraflarınızı yeniden keşfetmenizi sağlayan uygulamalar eskiden beri ilgi görüyor. Anılar ise bunlardan bir adım ileri giderek, daha önce hiçbir yerde paylaşmadığınız ve arşivinizde unutulup gitmiş fotoğraf veya videolarınızı da hatırlamanızı sağlıyor.

Önümüzdeki birkaç ay içinde, fotoğraflarınızı ve videolarınızı arkadaşlarınız ve aile bireylerinizle, sohbete açık olan bir formatta paylaşabileceksiniz. Bu da bir Instagram işlevini, direkt mesajları akıllara getiriyor. Anlaşılan o ki, Fotoğraflar Google’ın en son mesajlaşma uygulaması olacak gibi görünüyor. Bu uygulama da Allo, Duo, Hangouts, Google Chat ve adı unutulmuş diğer sohbet veya iletişim uygulamalarının arasına katılıyor.

Google Fotoğraflar yurt dışında fotoğraf baskı hizmeti sunuyor

Google, yurt dışında da kullanıcılara bir hizmet başlatıyor. Uygulama içinden 4 x 6 fotoğraf baskı hizmeti veriliyor. Kullanıcılar, uygulama içinden sipariş verdikleri baskılarını ABD’de bulunan CVS Pharmacy ve Walmart mağazalarından alabiliyor. Aynı zamanda ABD’deki kullanıcılar, favori fotoğraflarının kanvas baskılarının siparişlerini de verebiliyor. Bunlar evlerine gönderiliyor. 8 x 8, 12 x 14 veya 16 x 20 boyutlarındaki baskıların fiyatları 19.99 dolardan başlıyor.

google fotoğraflar baskı

Google, en popüler uygulamalarından bir tanesinin sosyal niteliklerini artırmayı hedeflerken, diğer taraftan da bu uygulamadan daha fazla para kazanmayı hedefliyor.

Anılar özelliği Google Fotoğraflar Android ve iOS uygulamalarında kullanıma sunuldu.

İLGİLİ HABERLER